ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Με 152 «ναι» και 115 «όχι» ψηφίστηκε η κινητικότητα στον ΕΟΠΥΥ

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια και στο σύνολό του το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.
Με 152 «ναι» και 115 «όχι» ψηφίστηκε η κινητικότητα στον ΕΟΠΥΥ

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια και στο σύνολό του το νομοσχέδιοτου υπουργείου Υγείας για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.


Νωρίτερα σε ονομαστική ψηφοφορία, που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ,ψηφίστηκαν τα άρθρα 16 και 17, που αφορούν την κινητικότητα των γιατρών και τωνυπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ.




Σε σύνολο 267 βουλευτών που ψήφισαν οι 152 είπαν «ναι» καιοι 115 «όχι».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο βουλευτής της ΝΔΝικήτας Κακλαμάνης δεν προσήλθε να ψηφίσει, παρότι βρισκόταν στο Μέγαρο τουΚοινοβουλίου.


Σημειώνεται ότι τα άρθρα για την κινητικότητα των γιατρώνκαι των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ υπερψήφισαν, εκτός από τους βουλευτές της Ν.Δ.και του ΠΑΣΟΚ, και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Α. Λοβέρδος και Χ. Αηδόνης. Ολοιάλλωστε θυμούνται ότι ο κ. Α. Λοβέρδς ήταν ο “αρχιτέκτονας” του ΕΟΠΥΥ πριν δύοχρόνια ακριβώς.


Το πρωί της Τετάρτης οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, στη γενικήσυνέλευση του Συλλόγου Γιατρών ΕΟΠΥΥ Αττικής, θα καταλήξουν στις οριστικέςαποφάσεις για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουν μετά την έναρξητης κινητικότητας.