ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Εξοργιστικό! Ο ΕΟΠΥΥ εξοφλεί τους ασφαλισμένους μετά από 5 χρόνια

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ περιμένουν την εξόφληση νοσηλίων ή άλλων εξόδων που έχουν οι ίδιοι πληρώσει μέχρι και 5 χρόνια!
Εξοργιστικό! Ο ΕΟΠΥΥ εξοφλεί τους ασφαλισμένους μετά από 5 χρόνια

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ περιμένουν την εξόφληση νοσηλίων ή άλλων εξόδων που έχουν οι ίδιοι πληρώσει μέχρι και 5 χρόνια!


Το παραδέχεται η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σε ανακοίνωσή της – απάντηση στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ για τις καταγγελίες που έκανε σχετικά με τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες.


Μάλιστα, ο ΕΟΠΥΥ ισχυρίζεται ότι θα έπρεπε οι εργαζόμενοι να …χαίρονται για τη βοήθεια που θα έχουν από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, καθώς θα έχουν λιγότερο φόρτο εργασίας και θα μπορούν να καταβάλλουν επιτέλους νοσήλια ασφαλισμένων που περιμένουν 4 και 5 χρόνια.


Ο ΕΟΠΥΥ, αφού χαρακτηρίζει εμπρηστική την ανακοίνωση των εργαζομένων του, αναφέρει ότι «το θεσμικό πλαίσιο διασφαλίζει πλήρως την νομιμότητα της λειτουργίας των ελεγκτικών εταιρειών και πρέπει να σταματήσουν οι φωνές που προσπαθούν να εμποδίσουν τον έλεγχο της νομιμότητας, των υπερχρεώσεων αλλά και τις κάθε μορφής παραβατικότητες. Αυτοί που ξορκίζουν την παρουσία των ελεγκτικών εταιρειών, άθελα τους προστατεύουν τα συμφέροντα αυτών που επωφελούνται πολλά χρόνια τώρα από την απουσία ουσιαστικού κλινικού και οικονομικού ελέγχου».


Μάλιστα, ο ΕΟΠΥΥ τονίζει ότι «οι περιφερειακές διευθύνσεις και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ επιτελούν και θα συνεχίσουν να επιτελούν πολύ σημαντικό έργο κάτω από αντίξοες συνθήκες (περιορισμός προσωπικού, έλλειψη μέσων κ.λ.π.) και δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Αντίθετα η παρουσία των ελεγκτικών εταιρειών για τον κλινικό έλεγχο θα βοηθήσει παράλληλα στην εκκαθάριση των λογαριασμών για το 2013 και έτσι θα φύγει βάρος από τις υπηρεσίες μας και θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν εκκρεμότητες ελέγχου και εκκαθάρισης των προηγούμενων ετών (ληξιπρόθεσμες οφειλές).


Ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την δημιουργία Σώματος Κλινικού Ελέγχου έτσι ώστε ο έλεγχος να γίνεται από τον ίδιο τον Οργανισμό.

Διαβάστε επίσης
Οι 3 εξωφρενικοί λόγοι που δεν πληρώνει τα χρέη του ο ΕΟΠΥΥ