ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Αδιανόητο! Ο ΕΟΠΥΥ ζητά 18 εκατ. ευρώ από τους γιατρούς για να τους πληρώσει

Ο ΕΟΠΥΥ ζητά από τους γιατρούς να καταβάλουν 18 εκατομμύρια ευρώ στις ιδιωτικές ελεγκτικές ετιαρείες, προκειμένου να λάβουν τα δεδουλευμένα τους!
Αδιανόητο! Ο ΕΟΠΥΥ ζητά 18 εκατ. ευρώ από τους γιατρούς για να τους πληρώσει

Ο ΕΟΠΥΥ ζητά από τους γιατρούς να καταβάλουν 18 εκατομμύριαευρώ στις ιδιωτικές ελεγκτικές ετιαρείες, προκειμένου να λάβουν τα δεδουλευμένατους!

Με βάση τους υπολογισμούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, οιγιατροί που εξυπηρετούν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και οι οποίοι δεν έχουνπληρωθεί ακόμα από τον ΕΟΠΥΥ για επισκέψεις ασφαλισμένων του 2011, θα πρέπει ναπληρώσουν το 2,5% - μαζί με το ΦΠΑ ανεβαίνει στο 3,1% - των οφειλών του ΕΟΠΥΥστις ιδιωτικές ελεγκτικές ετιαρείες για να ελέγξουν τα παραστατικά τους,προκειμένου ο ΕΟΠΥΥ να τους πληρώσει.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης,μιλώντας στη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, αναφερόμενοςστην απαράδεκτη αυτή κατάσταση τόνισε χαρακτηριστικά “οι γιατροί ζητούν ταψίχουλα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ, ενώ ο ίδιος ο Οργανισμός, φτάνει στοκατάντημα του εκβιασμού να ζητά να πληρώσουν οι γιατροί 18 εκατομμύρια ευρώστις Ιδιωτικες Ελεγκτικές Εταιρείες, προκειμένου να λάβουν τα δεδουλευμένατους!!!».

Ο ΙΣΑ, σημείωσε με έμφαση ο κ. Γ. Πατούλης, απαιτεί τώρα τηνπαραίτηση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση.

Ο ΙΣΑ καλεί όλους τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούςμέλη του να αναστείλουν τις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες ούτως ήάλλως τον επόμενο μήνα καταργούνται μετά την δημοσίεση του νόμου για τηνπρωτοβάθμια φορντίδα υγείας, και να συνταχθούν σε μια πανιατρική προσπάθειαδιεκδίκησης των δικαιωμάτων τους, των δεδουλευμένων οφειλών τους και τηςαξιοπρέπειας τους.



Διαβάστε επίσης

Το 2,5% των χρεών θα πάρουν οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες


Ο νόμος για το ΠΕΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ όπως ψηφίστηκε στη Βουλή


Εξοργιστικό! Ο ΕΟΠΥΥ εξοφλεί τους ασφαλισμένους μετά από 5 χρόνια


Οι 3 εξωφρενικοί λόγοι που δεν πληρώνει τα χρέη του ο ΕΟΠΥΥ