ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΙΣΑ: Να παραιτηθεί ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ για το καλό των ασθενών

Μια Μεταρρύθμιση Υγείας με στόχο το όφελος του ασθενή πολίτη ζήτησε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης στη Γενική Τακτική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με τη συμμετοχή όλων των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων τη χώρας.
ΙΣΑ: Να παραιτηθεί ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ για το καλό των ασθενών

Μια Μεταρρύθμιση Υγείας με στόχο το όφελος του ασθενή πολίτηζήτησε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης στη ΓενικήΤακτική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με τη συμμετοχή όλων τωνΠροέδρων των Ιατρικών Συλλόγων τη χώρας.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ μίλησε για το αδιέξοδο στο οποίο έχειεπέλθει ο ελληνικός λαός που τρέχει από γιατρό σε γιατρό για να γράψειανεπιτυχώς τα φάρμακά του λόγω του πλαφόν και για τις ολέθριες συνέπειες πουέχει στη Δημόσια υγεία η αδυναμία προσέγγισης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης απότους ασφαλισμένους.

«Με βίαιο τρόπο εφαρμόζονται απάνθρωπες και ανθρωποκτόνοςπολιτικές στην υγεία, μέσα από έναν ανεπίτρεπτο ερασιτεχνισμό, που παίζεικορώνα γράμματα την υγεία του λαού μας. Μόνος αξονας ενδιαφέροντος τα νούμερατης τρόικα και όχι οι ζωές των ανθρώπων!!! Οι ασφαλισμένοι ζητιανεύουν ταφάρμακα για τα οποία, χρόνια ολόκληρα πλήρωναν στα Ταμεία τους, εκλιπαρώνταςμια περίθαλψη που δικαιούνται.. Οι γιατροί ζητούν τα ψίχουλα που τους οφείλει οΕΟΠΥΥ, ενώ ο ίδιος ο Οργανισμός, φτάνει στο κατάντημα του εκβιασμού να ζητά ναπληρώσουν οι γιατροί 18 εκατομμύρια ευρώ στις Ιδιωτικες Ελεγκτικές Εταιρείες,προκειμένου να λάβουν τα δεδουλευμένα τους!!!».

Για πρωτάκουστα στον ιατρικό κόσμο τη Ευρώπης μέτρα μίλησε οΠρόεδρος του ΙΣΑ, καταγγέλλοντας την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό που«σκοτώνει» όταν η ιατρική συνταγή αλλάζεται από μη γιατρούς αυθαιρέτως με τοφθηνότερο γενόσημο, όταν κλείνουν, χωρίς εναλλακτικές, οι Μονάδες ΕΟΠΥΥ, όταν,από τη μία αυξάνεται ο όγκος των ασθενών που προσέρχονται στους γιατρούς τηςΠΦΥ και από την άλλη μειώνεται κατά 20% με πλαφόν «κόφτη» η δυνατότητασυνταγογράφησης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κος Πατούλης στο κλίμα δίωξης τουΕΟΠΥΥ απέναντι στους λειτουργούς Υγείας, τονίζοντας: «με στεντόρεια φωνή λέμεότι το κυνήγι ενάντια στους αρρώστους και στους γιατρούς πρέπει να σταματήσειεδώ και τώρα. Προσφύγαμε στο ΣτΕ για το πλαφόν και προβήκαμε σε ασφαλιστικάμέτρα για δεκάδες γιατρών μελών μας. Καταθέσαμε αναφορά στον εισαγγελέα για τηνανθρωποκτόνο αυτή πολιτική, την οποία αναφορά και θα ελέγχουμε βήμα προς βήμα.Το θέμα πλέον δεν είναι πολιτικό. Είναι ποινικό Είναι ανθρωπιστικό. Ταεργαστήρια έχουν βιαστεί. Οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί βρίσκονται σεαπόγνωση.. Και οι υπόλοιποι προσπαθούν ανεπιτυχώς να επιβιώσουν. Όσο δε, γιατους 59 συναδέλφους που αυθαίρετα ο ΕΟΠΥΥ στέρησε το δικαίωμα τηςσυνταγογράφησης, περιμένουν ακόμη την ΥΠΕΔΥΦΚΑ να συνεδριάσει για να μπορέσουννα συνεχίσουν να συνταγογραφούν. Ένα είναι το μήνυμά μας: Όποιος δε γνωρίζεικαι δε μπορεί, να πάει σπίτι του

Αίτημα του ΙΣΑ είναι η παραίτηση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ καιη έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση.

Ο ΙΣΑ καλεί όλους τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούςμέλη του να αναστείλουν τις συμβάσεις τους, οι οποίες ούτως ή άλλως τον επόμενομήνα καταργούνται μετά τη δημοσίευση του νόμου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, και να συνταχθούν σε μιαπανιατρική προσπάθεια διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους, των δεδουλευμένωνοφειλών τους και της αξιοπρέπειας τους.

Κλείνοντας την εισήγησή του στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ, οΠρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι αδιαπραγμάτευτες θέσεις του Ιατρικού ΣυλλόγουΑθηνών είναι:

1) η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής γιατρού από τον κάθεασθενή,

2) οι συλλογικές συμβάσεις του ΙΣΑ με τον ΕΟΠΥΥ για όλουςτους γιατρούς μέλη του που το επιθυμούν και

3) η αμοιβή των γιατρών κατά πράξη και περίπτωση,

ενώ έκανε δημόσιο κάλεσμα σε όλους τους γιατρούς, τουςυγειονομικούς και τους φορείς χρηστών υγείας να συμμετέχουν στην πανιατρικήσυγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω και μέσα στον ΕΟΠΥΥ, Κηφισίας 39 την Τετάρτη 19/2και ώρα 13:00.



Διαβάστε επίσης

Το 2,5% των χρεών θα πάρουν οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες

Ο νόμος για το ΠΕΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ όπως ψηφίστηκε στη Βουλή

Εξοργιστικό! Ο ΕΟΠΥΥ εξοφλεί τους ασφαλισμένους μετά από 5 χρόνια

Οι 3 εξωφρενικοί λόγοι που δεν πληρώνει τα χρέη του ο ΕΟΠΥΥ