ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Συγκεντρώσεις των γιατρών έξω από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ

Σε περιφρούρηση έξω από τις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ στις οποίες υπηρετούν, καλεί τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ο Σύλλογος Γιατρών ΕΟΠΥΥ-Αττικής.
Συγκεντρώσεις των γιατρών έξω από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ

Σε περιφρούρηση έξω από τις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ στις οποίεςυπηρετούν, καλεί τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ο Σύλλογος Γιατρών ΕΟΠΥΥ-Αττικής.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο λόγω της απόφασης τηςδιοίκησης του ΕΟΠΥΥ να σφραγίσει και να βάλει λουκέτο σε όλες τις μονάδες τουΕΟΠΥΥ, όπως προβλέπει ο νόμος για την πρωτοβάθμαι φροντίδα υγείας.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν ξεσηκωθεί για το κλείσιμο τωνμονάδων και τη μετακόμιση των μονάδων και από αύριο θα βρίσκονται έξω από τιςμονάδες του ΕΟΠΥΥ στις οποίες υπηρετούν για να αποτρέψουν το ξαφνικό λουκέτοτων πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ .

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, λόγω των έγκαιρωνκινητοποιήσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ αποφεύχθηκε το λουκέτο στα περισσότεραπολυιατρεία.


Ο ΣύλλογοςΓιατρών ΕΟΠΥΥ Αττικής (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ Αττικής) καλεί τους δημότες, τις δημοτικέςαρχές, τους τοπικούς φορείς καθώς και τα κόμματα να πάρουν μέρος στιςσυγκεντρώσεις έξω από τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, για να περιφρουρήσουν τις μονάδεςτου ΕΟΠΥΥ.

Ήδη, τησυμπαράστασή τους και τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει βουλευτές και στελέχη τουΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, γιατροί από τα κοινωνικά ιατρεία, αλλά και εκπρόσωποι τωνδημοτικών αρχών.


Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έδωσε διορία έωςαύριο Δευτέρα στις Περιφερειακές του Διευθύνσεις να παραλάβουν τα κτίρια και τοπάσης φύσεως υλικό των πολυϊατρείων, τα οποία εν συνεχεία θα σφραγιστούν. ΗΠανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών του ΕΟΠΥΥ κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία προς τονδιοικητή του οργανισμού Δημήτριο Κοντό, χαρακτηρίζοντας τη σχετική απόφαση«αιφνιδιαστική, παράνομη και αντισυνταγματική» και ζητεί από τους διευθυντέςτων υπηρεσιών να μην εμπλακούν στην παράδοση - παραλαβή, καθώς θα βρεθούνυπόλογοι από τα συλλογικά όργανα των γιατρών.

Δηλώσεις Άδωνι

«Τα πολυϊατρεία θα ανοίξουν σ’ ένα μήνα υπό νέο καθεστώς»,δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης.


Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, η διακοπή λειτουργίαςγίνεται προκειμένου «να ενωθούν τα δύο συστήματα, που λειτουργούσαν πρινπαράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίοσύστημα». Εξήγησε δε, ότι τα νέα πολυϊατρεία θα λειτουργούν στις ίδιεςεγκαταστάσεις.




Διαβάστε επίσης



Σε δύο μήνες θα ξανανοίξουν οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ, αλλά ως ΠΕΔΥ


Εργαζόμενοι ΕΟΠΥΥ: σφοδρή αντίδραση για το λουκέτο των Μονάδων


Λουκέτο σε όλες τις Μονάδες ΕΟΠΥΥ, με εξώδικα και προσφυγές


Ο νόμος για το ΠΕΔΥ και τον ΕΟΠΥΥ όπως ψηφίστηκε στη Βουλή