ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Οι παράπλευρες επιπτώσεις από το λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ

Οι παράπλευρες συνέπειες από το κλείσιμο των 330 υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ έρχονται σιγα σιγα στην επιφάνεια.
Οι παράπλευρες επιπτώσεις από το λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ

Οι παράπλευρες συνέπειες από το κλείσιμο των 330 υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ έρχονται σιγα σιγα στην επιφάνεια. Όπως καταγγέλλει, με χθεσινή ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ, μετά το λουκέτο στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, «οι πολίτες σπεύδουν στα διοικητικά υποκαταστήματα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, προσπαθώντας να πληροφορηθούν, για τα ραντεβού με τους γιατρούς, τις υγειονομικές επιτροπές, τις αναρρωτικές άδειες, τη συνέχιση υποβολής τους στις μονάδες τεχνητού νεφρού και πλήθος άλλων υπηρεσιών των μονάδων Υγείας, που, σημειωτέον, με αρκετές από αυτές τα τοπικά υποκαταστήματα συστεγάζονται».


Η ΠΟΣΕ - ΙΚΑ εκτιμάει ακόμα ότι η καθυστέρηση επαναλειτουργίας των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ θα είναι πολύ μεγαλύτερη του ενός μήνα. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το χάος και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που θα ενταθεί με το κλείσιμο των δομών του ΕΟΠΥΥ.


Συνολικά, οι διαθεσιμότητες στον ΕΟΠΥΥ έφτασαν τις 7.734 (γιατροί, υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό), ενώ στον Οργανισμό παρέμειναν 1.320 εργαζόμενοι. Επίσης, με τη δημοσίευση του νόμου για την ΠΦΥ έληξε και η σύμβαση 150 γιατρών που πρόσφεραν υπηρεσίες στον Οργανισμό και ήταν συνέχεια των συμβάσεων που είχαν με τον ΟΑΕΕ.