ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΙΣΑ: Αυθαιρετεί ο ΕΟΠΥΥ στον τρόπο ελέγχου των γιατρών

Η διαπόμπευση των ιατρών, επιχειρείται από τον ΕΟΠΥΥ, μέσα από μια πολύ γενική και χωρίς εξατομικευμένα κριτήρια διαδικασία, αναφέρει ο ΙΣΑ με αφορμή την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ ότι εντόπισε 100 γιατρούς
ΙΣΑ: Αυθαιρετεί ο ΕΟΠΥΥ στον τρόπο ελέγχου των γιατρών

Η διαπόμπευση των ιατρών, επιχειρείται από τον ΕΟΠΥΥ, μέσα από μια πολύ γενική και χωρίς εξατομικευμένα κριτήρια διαδικασία, αναφέρει ο ΙΣΑ με αφορμή την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ ότι εντόπισε 100 γιατρούς οι οποίοι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, υπερέβησαν «κατά πολύ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, το μέσο όρο της ειδικότητάς τους σε εκδοθείσες εντολές για παρακλινικές εξετάσεις ή θεραπευτικές πράξεις. Στους συγκεκριμένους γιατρούς μάλιστα, πρόκειται ο ΕΟΠΠΥ να αποστείλει και επιστολές προκειμένου να εκφράσουν εγγράφως τις απόψεις τους.


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, αναφέρουν ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας του ΙΣΑ κ. κ. Γ. Πατούλης και Ευστ. Τσούκαλος, «ήταν, είναι και θα είναι πάντα υπέρμαχος του εξορθολογισμού των δαπανών, αλλά σε καμία περίπτωση όχι με την εφαρμογή λογιστικών κριτηρίων μέσων όρων!


Ο ΙΣΑ σημειώνει ότι θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει ο αυθαίρετος αυτός τρόπος χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εξατομικευμένη περίπτωση του κάθε ιατρού, ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών που εξέτασε σε αντιστοιχία με τα παραπεμπτικά εξετάσεων που έχει εκδώσει.


Άλλωστε, υπενθυμίζει ο ΙΣΑ, η δικαιοσύνη έχει κρίνει πολλάκις ότι η επιβολή κυρώσεων πρέπει να προκύπτει μέσα από συγκεκριμένη και εξατομικευμένη διαδικασία.


Ο ΙΣΑ απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι «οφείλετε να συμμορφωθείτε άμεσα στα αποτελέσματα της δικαιοσύνης διότι πλέον θα έχετε προσωπικές ευθύνες! Περαιτέρω, οφείλετε να μας απαντήσετε τι απέγινε τελικά με τους 59 ιατρούς, στους οποίους αποστερήσατε το δικαίωμα συνταγογράφησης για 4 μήνες. Πόσοι από αυτούς τελικά είχαν πράγματι υπερσυνταγογραφήσει; Πρέπει να μας χορηγήσετε άμεσα τα στοιχεία αυτά! Τέλος είναι πραγματικά απορίας άξιον, η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε να ανακοινωθούν τα εν λόγω στοιχεία, λαμβανομένου υπόψη και του γεγονότος λήξεων των συμβάσεων».


Ο ΙΣΑ προειδοποιεί ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για απόδοση ευθυνών.


Διαβάστε επίσης
ΕΟΠΥΥ: 100 γιατροί στο στόχαστρο για υπερσυνταγογράφηση