ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Επίσχεση υπηρεσιών αποφάσισαν και οι ιδιωτικές κλινικές

Από την Τετάρτη 14 Μαίου το σύνολο των Ιδιωτικών Κλινικών της χώρας προχωρά σε επίσχεση υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι οποίοι αν έχουν προγραμματίσει εισαγωγή για νοσηλεία ή για εξετάσεις θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους το απαιτούμενο ποσό.

Επίσχεση υπηρεσιών αποφάσισαν και οι ιδιωτικές κλινικές

H Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (Π.Ε.Ι.Κ.), μετά από συνάντηση που είχε με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και αφού ενημερώθηκε για τον προϋπολογισμό των Ιδιωτικών Κλινικών του 2014, αποφάσισε να προχωρήσει σε επίσχεση υπηρεσιών υγείας, όωπς τα διαγνωστικά εργαστήρια και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί.

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, «ο λόγος που μας οδηγεί στην επώδυνη αυτή απόφαση, είναι η μείωση του προϋπολογισμού όλων των κλινικών σε ποσοστά που φτάνουν μέχρι το 77% του προϋπολογισμού της περασμένης χρονιάς. Είναι φανερό, ότι με αυτόν τον προϋπολογισμό και με ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων για νοσήλεια από το 2007, σχεδόν το σύνολο των κλινικών θα οδηγηθεί σε διακοπή εργασιών με προφανείς συνέπειες για τους ασθενείς αλλά και τους εργαζόμενους του κλάδου».

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών ζητά «ειλικρινά συγγνώμη από τους ασθενείς για την ταλαιπωρία που θα υποστούν και τους ζητά να βρεθούν στο πλευρό των κλινικών, έτσι ώστε η ταλαιπωρία του σήμερα να μη μετατραπεί σε ταλαιπωρία μιας ζωής με τη μόνιμη συρρίκνωση των αναγκαίων υπηρεσιών υγείας. Χρηματόδοτηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με μόλις 100 εκατομμύρια ευρώ μπορούν να εξασφαλίσουν την επιβίωση για τον κλάδο των Ιδιωτικών Κλινικών και κατ'επέκταση για τα 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Όποιος αρνείται να τα δώσει, απλά ας πάρει το υστέρημα των ίδιων των ασφαλισμένων αλλά και την ευθύνη για τις συνέπειες».

Διαβάστε επίσης
Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στα διαγνωστικά κέντρα