ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Η ανασφάλεια που προκαλεί ο ΕΟΠΥΥ, αιτία της στροφής στην ιδιωτική ασφάλιση

Στην ιδιωτική ασφάλιση καταφεύγουν ολοένα και περισσότεροι Έλληνες, εξαιτίας της ανασφάλειας που τους προκαλεί ο ΕΟΠΥΥ.

Η ανασφάλεια που προκαλεί ο ΕΟΠΥΥ, αιτία της στροφής στην ιδιωτική ασφάλιση

Μάλιστα, ο κλάδος υγείας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών αναπτύσσεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς -25,9%- επιβεβαιώνοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Αυξάνεται παράλληλα κατά 7,6% η παραγωγή ασφαλίστρων συνδεδεμένων με επενδύσεις και μειώνεται η παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου διαχείρισης ομαδικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων κατά 2,1%, γεγονός που αποδίδεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Η κατάρρευση του κοινωνικού συστήματος ασφάλισης και τα προβλήματα του ΕΟΠΠΥ στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων οδήγησαν τμήματα της κοινωνίας, που έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την επιλογή τους, ξανά στις ασφαλιστικές εταιρείες. Ως εκ τούτου η κατά 2,5% αύξηση της παραγωγής που παρατηρήθηκε στο πρώτο τρίμηνο θεωρείται σαφής ένδειξη των νέων τάσεων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) στο πρώτο τρίμηνο του 2014 σε 59 ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες συγκέντρωσαν το 94,6% της παραγωγής ασφαλίστρων του 2013 η παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλίσεων ζωής ανήλθε στα 421,05 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 2,5% έναντι του 2013 και των ασφαλίσεων κατά ζημιών που ανήλθε στα 565,22 εκατ. ευρώ σημειώνοντας κάμψη κατά 5,7%.