ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ιδιωτ. Κλινικές: Ζητούν συγγνώμη από τους ασθενείς για την επικείμενη επίσχεση υπηρεσιών

Συγγνώμη από τους ασθενείς για την επίσχεση υπηρεσιών υγείας που πρόκειται να σύντομα να πραγματοποιήσουν, ζητούν οι ιδιωτικές κλινικές.

Ιδιωτ. Κλινικές: Ζητούν συγγνώμη από τους ασθενείς για την επικείμενη επίσχεση υπηρεσιών

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών απαντώντας στην ανακοίνωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σχετικά με την καταγγελία των συμβάσεων σε περίπτωσης άρνησης παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους, αναφέρει ότι "ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι αρνείται να μας πληρώνει για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε".

Οι ιδιωτικές κλινικές ανακοινώνουν επίσης ότι ''όσον αφορά τα πρωτόγνωρα παγκοσμίως μέτρα των Rebate και Claw back, που όπως έχει δηλώσει ο Υπουργός Υγείας θα «τρέξουν» οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να τα αντιγράψουν, τον λόγο έχει πλέον η Ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία κατ' αρχήν προσφεύγουμε και στη συνέχεια τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια".

Για τις απειλές περί καταγγελίας Συμβάσεων σε όσους προχωρήσουν στο αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της επίσχεσης δηλώνουμε –τονίζεη η ΠΕΙΚ - ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μάλλον έχει «κοντή» μνήμη καθόσον αυτός επανειλημμένα παραβαίνει ουσιώδεις όρους της μεταξύ μας σύμβασης με αποφάσεις του ΔΣ.

Επίσης, η ΠΕΙΚ δηλώνει ότι "για οποιαδήποτε Κλινική διακόψει την λειτουργία της, εξαιτίας της άρνησης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, θα ζητήσουμε δικαστικά ποινικές και αστικές ευθύνες από τους υπευθύνους που έχουν ονοματεπώνυμο και φυσικά τις πολιτικές και κοινωνικές ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας".

Η ΠΕΙΚ απευθύνεται στους ασθενείς μέσω της ανακοίνωσής του σημειώνοντας τα εξής:

Ο ΕΟΠΥΥ κατέρρευσε και ζητά από εμάς να νοσηλεύουμε ασθενείς και να πραγματοποιούμε χειρουργεία χωρίς να μας πληρώνει.
 Δυστυχώς και εμείς αδυνατούμε να προμηθευτούμε τα απαραίτητα φάρμακα, υγειονομικό υλικό, υλικά επεμβάσεων για να παρέχουμε ασφαλείς και αξιοπρεπείς υπηρεσίες, διότι δεν διαθέτουμε ούτε ελάχιστη ρευστότητα.

 Ζητούμε συγγνώμη αποκλειστικά από εσένα έλληνα ασθενή. 
Σύντομα, με σεβασμό στους ασθενείς, με τους οποίους καθημερινά συμπάσχουμε, θα ανακοινώσουμε μέτρα διεξόδου από το αδιέξοδο που σκόπιμα ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. οδηγεί την υγειονομική περίθαλψη στη χώρα.

Διαβάστε επίσης
ΕΟΠΥΥ: διακοπή των συμβάσεων με όσες Κλινικές προχωρήσουν σε επισχέσεις

Σκληρή απάντηση στον Άδωνι από τις ιδιωτικές κλινικές

Ανταλλαγή απειλών Άδωνι και Ιδιωτικών Κλινικών μπροστά στο νέο ενδεχόμενο επίσχεσης υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ