ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ανάστατοι πάλι οι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ. Παραίτηση του Δ. Κοντού ζητά ο ΙΣΑ

Με έγγραφό του προς τους συμβεβλημένους γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ ζητά να του παρέχουν έγγραφες απαντήσεις σε ερωτήματα τα οποία δεν μπορούν να απαντηθούν, καθώς άπτονται του ιατρικού λειτουργήματος και δεν υπάρχουν ενιαίοι κανόνες για όλα τα περιστατικά που εξετάζουν.

Ανάστατοι πάλι οι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ. Παραίτηση του Δ. Κοντού ζητά ο ΙΣΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει ότι «για μια ακόμη φορά οι γιατροί καλούνται να παραγκωνίσουν την άσκηση του λειτουργήματός τους, ώστε να μην βρεθούν υπόλογοι. Δυστυχώς γίνεται αντιληπτό ότι συνεχίζεται ο ανελέητος διωγμός των ιατρών μετά και από τις συνεχείς κλίσεις τους σε απολογία για φάρμακα, εξετάσεις, επισκέψεις, ενώ είναι αυτοί που έχουν βάλει πλάτη στο σύστημα και στον υπό κατάρρευση ΕΟΠΥΥ, που τους οφείλει ληξιπρόθεσμα από το 2010 και κάνει κούρεμα στα παλαιά και τρέχοντα 50%! Αυτούς τους ιατρούς που κάνουν κοινωνικό έργο σπιλώνει μονίμως».

Ο ΙΣΑ αναφέρεται στην ανκοίνωση, τάσσεται υπέρ του ελέγχου και τον επιζητεί, αλλά με επιστημονικά και όχι λογιστικά κριτήρια!

«Έχουμε παραδώσει από τα τέλη Μάιου τις οδηγίες αναγραφής εξετάσεων για επιστημονικό έλεγχο και οι επαγγελματικές ενώσεις και ο ΙΣΑ με την επιτροπή που έχει συστήσει από 1,5 έτους κάνει προτάσεις για εξορθολογισμό. Πλην όμως η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ μόνο κατηγορίες ξέρουν να προσάπτουν και ο λόγος είναι γιατί προφανώς έχουν ανικανότητα υλοποίησης των προτάσεων! Είναι ποτέ δυνατόν να γνωρίζει εκ τω προτέρων ο ιατρός πόσο χρόνο χρειάζεται να αφιερώσει στον εκάστοτε ασθενή του; Περαιτέρω ο ΕΟΠΥΥ θέτει ερωτήματα προς τους γιατρούς, για τα οποία είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος να απαντήσει!», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΙΣΑ.

Μάλιστα, ο ΙΣΑ σημειώνει με έμφαση ότι «από όλα τα ανωτέρω συνάγεται σαφώς η ανικανότητα της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ να διοικήσει! Ο ΙΣΑ ζητά άμεση αλλαγή ηγεσίας! Ήρθε η ώρα ο κ. Δ. Κοντός να υποβάλλει την παραίτησή του, καθώς για ακόμη μια φορά κρίνεται κατώτερος των περιστάσεων ταλαιπωρώντας γιατρούς και ασθενείς!
Δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτός ο ανελέητος πόλεμος κατά των ιατρών, γιατί κάποιοι δεν είναι σε θέση να κάνουν την δουλειά τους!»

Ο ΙΣΑ απαιτεί την άμεση απόσυρση της επιστολής του ΕΟΠΥΥ και καλεί τα μέλη του που την έχουν λάβει να γνωστοποιήσουν στον ΙΣΑ τα στοιχεία τους, ώστε να επιληφθεί του ζητήματος.

Ο ΙΣΑ θα θέσει όλα τα ανωτέρω στην συνάντηση που θα πραγματοποιήσει εντός των επόμενων ημερών με τον νέο Υπουργό Υγείας.