ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Χωρίς συμβεβλημένους γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ μέσα στο καλοκαίρι;

Οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους συμβεβλημένους γιατρούς λήγουν στο τέλος Ιουνίου και παρά τις πολλαπλές προσπάθειες της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ για υπογραφή νέας σύμβασης αυτό δεν έχει γίνει ακόμη εφικτό με αποτέλεσμα εκατομμύρια ασφαλισμένοι να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατρική περίθαλψη!

Χωρίς συμβεβλημένους γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ μέσα στο καλοκαίρι;

Παρά τη μία και μοναδική συνεδρίαση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης με την ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ, ο διάλογος σταμάτησε με ευθύνη της Επιτροπής. Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ είχε καταθέσει στην Επιτροπή τις προτάσεις της με σκοπό να γίνει από κοινού η επεξεργασία ενός επίσημου προσχέδιου της νέας σύμβασης. Η Επιτροπή, λίγο πριν την οριστική λήξη των συμβάσεων, δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια όσον αφορά στις νέες συμβάσεις.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «δεν κατανοεί την αδιάφορη στάση του Οργανισμού αλλά και της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης που τελεί υπό την εποπτεία του και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τις συνέπειες που θα έχει η στάση αυτή στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με την λήξη των συμβάσεων την 30η Ιουνίου 2014.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ζητά άμεση συνάντηση με σκοπό την εξεύρεση λύσης και υπογραφής των νέων συμβάσεων αλλά και συζήτησης για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους συμβεβλημένους ιατρούς όπως το rebate - clawback και την αποπληρωμή των οφειλών του οργανισμού που χρονολογούνται από 1/1/2012.

Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ θα επιδιώξει να συναντηθεί όσο το δυνατόν συντομότερα με τον νέο Υπουργό Υγείας δηλώνοντας του ότι η υπομονή των ιατρών που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη της χώρας έχει πλέον εξαντληθεί.