ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΙΣΑ: Υπέρ του ελέγχου από τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς όμως άδικη διαπόμπευση γιατρών

Τα στοιχεία των 128 συμβεβλημένων γιατρών που σύμφωνα με τον έλεγχο του ΕΟΠΥΥ βρέθηκαν μέσα στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου να έχουν συμπληρώσει τον αριθμό των επισκέψεων για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, προκειμένου να προβεί στις ανάλογες ενέργειες.

ΙΣΑ: Υπέρ του ελέγχου από τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς όμως άδικη διαπόμπευση γιατρών

Ο ΙΣΑ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του, τάσσεται υπέρ του ελέγχου, ο οποίος όμως για να είναι αποτελεσματικός οφείλει να διενεργείται με τα ορθά μέσα.

«Η διαπόμπευση όμως, τόσο της Δημόσιας Υγείας, όσο και του ιατρικού κλάδου που συνηθίζει να πράττει η ηγεσία και ιδιαίτερα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, αναφέρει ο ΙΣΑ, θα πρέπει να λάβει επιτέλους ένα τέλος, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα υποχρεωθούμε να πράξουμε τα νόμιμα, που απορρέουν από την συκοφαντία εν γένει του ιατρικού κλάδου.

Ο ΙΣΑ δεν θα ανεχθεί σε καμία περίπτωση την ανεπάρκεια και την ανικανότητα των ιθυνόντων να βάλουν τάξη στο σύστημα Υγείας, αλλά ούτε και τα συκοφαντικά πυροτεχνήματα προς κάθε κατεύθυνση των υπευθύνων του ΕΟΠΥΥ, με μοναδικό σκοπό να καλύψουν τις δικές τους ελλείψεις και καθυστερήσεις».

Επίσης, ο ΙΣΑ σημειώνει ότι "ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να γνωστοποιήσει πόσοι και ποιοι από τους 59 ιατρούς που τους επιβλήθηκε από τον ΕΟΠΥΥ η ποινή της αφαίρεσης του δικαιώματος συνταγογράφησης για την παραγγελία παρακλινικών εξετάσεων, τελικώς προέκυψε ότι όντως υπερέβαιναν το μέσο όρο της ειδικότητας τους, σε συνέχεια του ενδελεχούς ελέγχου από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ, που έλαβε χώρα προ εξαμήνου περίπου.

Οι ανωτέρω γιατροί υπέστησαν ανεπανόρθωτη υλική και ηθική βλάβη, συνεπεία της αποστέρησης άσκησης του λειτουργήματός τους".