ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Βορίδης: Τα Ταμεία πρέπει να αποδίδουν αυθημερόν τις εισφορές στον ΕΟΠΥΥ

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης φαίνεται ότι έχει βάλει ως στόχο να ενισχύσει τον ΕΟΠΥΥ, με το ...αυτονόητο: την απόδοση των εισφορών υγείας.

Βορίδης: Τα Ταμεία πρέπει να αποδίδουν αυθημερόν τις εισφορές στον ΕΟΠΥΥ

Σε κάθε δημόσια ομιλία του, αλλά και στις καθημερινές συσκέψεις που πραγματοποιεί στο υπουργείο Υγείας, θέτει ως στόχο την απόδοση των εισφορών υγείας που εισπράττουν τα ασφαλιστικά Ταμεία στον ΕΟΠΥΥ, έτσι όπως προβλέπεται άλλωστε από τον ιδρυτικό νόμο του ΕΟΠΥΥ.

Μιλώντας χθες στο Συνέδριο του Economist, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι «Η πληρωμή προς τους παρόχους έχει ακόμα αρκετές δυσκολίες και εκεί χρειάζεται να γίνει αρκετή δουλειά. Έχει διαμορφωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο, κυρίως έχει υπάρξει μια υπουργική απόφαση η οποία λέει ότι τα ταμεία ασφάλισης οφείλουν να αποδίδουν αυθημερόν όσες εισφορές εισπραχτούν προς τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να ομαλοποιηθεί το σύστημα εισροής εσόδων προς τον ΕΟΠΥΥ ώστε με τη σειρά του να μπορέσει να ομαλοποιήσει τη ροή των πληρωμών. Αυτή είναι μια υπουργική απόφαση η οποία μένει να υλοποιηθεί και είναι ένα από τα ζητήματα που θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο".