ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Τέλος στο πλαφόν συνταγογράφησης με εντολή ΕΟΠΥΥ, μέχρι νεωτέρας

Με επείγουσα εγκύκλιό του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός δίνει εντολή προσωρινής αναστολής του πλαφόν συνταγογράφησης, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τέλος στο πλαφόν συνταγογράφησης με εντολή ΕΟΠΥΥ, μέχρι νεωτέρας

Με την εγκύκλιο αυτή, αίρεται προσωρινά το μέτρο του πλαφόν συνταγογράφησης ανά γιατρό, ανά ειδικότητα και ανά γεωγραφική περιοχή.

Ο ΕΟΠΥΥ, μετά την κοινοποίηση της απόφασης του ΣτΕ και αναμένοντας την εκδίκαση της αίτησης αναστολής της απόφασης του ΣτΕ που έχει καταθέσει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, προχώρησε στην προσωρινή αναστολή του μέτρου, αναμένοντας την οριστική απόφαση του δικαστηρίου.

Στην εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου, με το οποίο κοινοποιήθηκε στον ΕΟΠΥΥ αντίγραφο της υπ'αριθμ.κατ.215/2014/11-7-2014 πράξης της Προέδρου του Α' τμήματος Διακοπών του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατόπιν εξέτασης της αιτήσεως του ΝΠΔΔ «Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος», για την αναστολή εκτέλεσης της υπ' αρ. Υ9/οικ.53768/18-6-2014 απόφασης του Υπουργού Υγείας και κάθε άλλης σχετικής πράξης της Διοικήσεως, θέτουμε υπόψη σας τα εξής:
Με την ως άνω αναφερόμενη πράξη χορηγείται...

... ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ αναστολής εκτέλεσης της ως άνω Υπουργικής Απόφασης με τίτλο : «Καθορισμός ελαχίστων ποσοστιαίων ορίων συνταγογράφησης φαρμάκων κ.λ.π.» κατά τις παραγράφους 1 και 2, προς αποτροπή πιθανολογούμενης βλάβης της υγείας των πολιτών, η οποία ισχύει μέχρι τη δημοσίευση οριστικής αποφάσεως του Δικαστηρίου επί της εκκρεμούς αιτήσεως αναστολής.
Κατόπιν των ανωτέρω αναφερόμενων, η ΗΔΙΚΑ παρακαλείται να προβεί άμεσα σε ενέργειες της αρμοδιότητας της για την υλοποίηση της εν λόγω Προσωρινής Διαταγής».