ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Δέσμευση Βορίδη: Απελευθερώνονται οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Απελευθερώνονται οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με δέσμευση του υπουργού Υγείας κ, Μάκη Βορίδη. Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Υγείας προχωρά άμεσα στην έκδοση σχετικών αποφάσεων, ικανοποιώντας έτσι μία σειρά αιτημάτων των ιατρών, σχετικά με τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, την ελάφρυνση των κλινικοεργαστηριακών και την προκήρυξη θέσεων στην Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδα Υγείας.

Δέσμευση Βορίδη: Απελευθερώνονται οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Η δέσμευση του υπουργού Υγείας, έγινε κατά την διάρκεια συνεδρίου την Παρασκευή, ενώπιον των προέδρων του ΠΙΣ και ΙΣΑ κ.κ. Γιώργου Πατούλη και Μιχ. Βλασταράκου καθώς και εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας.

Ήδη από τις 18 Σεπτεμβρίου σε συνάντηση που είχαν ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημ. Κοντό, είχε ανακοινωθεί ότι οι νέες συμβάσεις με τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο ετών.

Ο κ. Βορίδης δήλωσε πως θα προχωρήσει άμεσα στην έκδοση σχετικών αποφάσεων για τα εξής θέματα:

1. Ανάκληση της εφαρμογής του δεύτερου rebate, σε συνέχεια της εφαρμογής του πρώτου Rebate, για όλους τους αυτοπαραπέμποντες ιατρούς, είτε αυτοί λειτουργούν ως φυσικά πρόσωπα, είτε ως νομικά πρόσωπα.

2. Θεσμοθέτηση επιβολής ποινής για την περίπτωση χορήγησης φαρμακευτικών σκευασμάτων χωρίς ιατρική συνταγή.

3. Σύναψη νέων συμβάσεων για όλους τους γιατρούς που το επιθυμούν από τις αρχές του νέου έτους.

4. Δέσμευση 370 εκατ. ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την αποπληρωμή των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων, έτους 2011 και πριν, έως το τέλος του έτους.

5. Σταδιακή εκκαθάριση και αποπληρωμή, των λοιπών οφειλών του έτους 2012 και μετέπειτα.

6. Προκήρυξη 900 θέσεων ιατρών και στο άμεσο χρονικό διάστημα προκήρυξη πρόσληψης 1500 οικογενειακών ιατρών.

Εξάλλου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των ιατρών, έχοντας πετύχει τα τελευταία χρόνια αφενός ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ, δίνοντας το δικαίωμα της συνταγογράφησης σε όλους ανεξαρτήτως του αν υφίσταται σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, γεγονός το οποίο συνετέλεσε ουσιαστικά στην απρόσκοπτη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Αφετέρου καθιστάμεθα αρμόδιοι για την έκδοση των βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων και πολυϊατρείων και μετά από έντονες πιέσεις και αγώνα και των διαγνωστικών εργαστηρίων. Τέλος θεσμοθετήσαμε την λειτουργία των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας. Ο ΙΣΑ θα πιέζει μέχρι τέλους για να υλοποιηθούν τα αυτονόητα, τα οποία συντελούν στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ιατρών - μελών μας».

Πατούλης: Ο εφιάλτης πάντα υπάρχει εκ των έσω στην ιστορία

ΕΟΠΥΥ: Διάρκειας 2 ετών και ανοικτές σε όλους τους γιατρούς οι νέες συμβάσεις