ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Διακοπή των συμβάσεων με τις Κλινικές που προχωρούν σε επίσχεση - Να συνεχιστεί ο διάλογος

Να διακόψουν την επίσχεση εργασίας και να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος για τις συμβάσεις της επόμενης περιόδου ζητά η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ από τους ιδιώτες παρόχους, και ειδικότερα από τις ιδιωτικές Κλινικές. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Οργανισμός θα διακόπτει την σύμβασή του με όποια Κλινική, ανακοινώνει ότι προχωρά σε επίσχεση. 

ΕΟΠΥΥ: Διακοπή των συμβάσεων με τις Κλινικές που προχωρούν σε επίσχεση - Να συνεχιστεί ο διάλογος

Η διοίκηση του Οργανισμού, αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πραγματοποιούνται επισχέσεις από τις Κλινικές, καθώς, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και είχαν συμφωνηθεί μία σειρά από θέματα, όπως η οριστικοποίηση μέσα στις επόμενες ημέρες, της πληρωμής του Απριλίου 2014, καθώς και η τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων του 2012 στις επόμενες εβδομάδες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ, «Πριν προχωρήσουν οι Ιδιωτικές κλινικές σε επίσχεση εργασίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών παρουσία του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντού.

Σε αυτή την συνάντηση συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:

- Η δυνατότητα πληρωμής του Απριλίου 2014. Ήδη δόθηκε εντολή οριστικοποίησης και τις επόμενες ημέρες θα αποπληρωθεί.
- Πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ. Ήδη ολοκληρώθηκε η ενταλματοποίηση και εξοφλούνται όλες οι απαιτήσεις μέχρι τέλους του 2011. Με εξαίρεση τις οφειλές του ΙΚΑ για τις οποίες ο Υπουργός Υγείας έκανε συγκεκριμένη πρόταση για χωριστή λύση του θέματος.
- Οι ληξιπρόθεσμες του 2012 έχουν ήδη δρομολογηθεί και τις επόμενες εβδομάδες θα εξοφληθούν.
Με βάση τα ανωτέρω η επίσχεση εργασίας των Ιδιωτικών Κλινικών δεν έχει κανένα λόγο να υλοποιηθεί».

Ο ΕΟΠΥΥ επαναλαμβάνει ότι «όλες οι κλινικές που θα γνωστοποιούν επίσχεση στον Οργανισμό, θα εισάγεται και θα συζητείται στο Διοικητικό Συμβούλιο η διακοπή της σύμβασης τους. Καλούμε όλους να διακόψουν την επίσχεση εργασίας και να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συνεχίσουμε τον διάλογο για τις συμβάσεις της επόμενης περιόδου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ