ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Σε επίσχεση από αύριο και οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί

Σε επίσχεση εργασίας προς τον ΕΟΠΥΥ, προχωρούν από αύριο οι εργαστηριακοί και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, με συνέπεια να μην εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι.

Σε επίσχεση από αύριο και οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, οι γιατροί αντιδρούν, μεταξύ άλλων, στις περικοπές της υγείας, στο clawback, στο rebate και στις καθυστερήσεις.

Στο μεταξύ, συνεχίζουν την επίσχεση που άρχισαν τη Δευτέρα οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου.

Η καθυστέρηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών η οποία χρονίζει, αλλά και το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε κανένας διάλογος στο προσχέδιο των συμβάσεων, εξωθεί την ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ στη λογική των επισχέσεων. Στο τέλος της εβδομάδας, οι γιατροί θα συνεδριάσουν προκειμένου να επανακαθορίσουν τη θέση τους.

Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει το 10% των επισκέψεων και πράξεων από 1/1/2012, 4 μήνες του 2013 σε πράξεις (9ος-10ος-11ος-12ος) και 3 μήνες του 2014 σε πράξεις (4ος-5ος-6ος) καθώς και τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Έτσι οι ασφαλισμένοι, θα πληρώνουν την επίσκεψή τους και σε δεύτερη φάση θα υποβάλλουν τα παραστατικά στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αποζημιωθούν με το ποσό που δικαιούνται.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι οι ιδιώτες πάροχοι βρίσκονται ήδη από την περασμένη Δευτέρα σε επισχέσεις.

Πρόκειται για τις 28 μεγάλες Ιδιωτικές Κλινικές που ανήκουν στην δύναμη του ΣΕΚ, ενώ την περασμένη Τετάρτη και οι γενικές και ψυχιατρικές κλινικές που ανήκουν στην δύναμη της ΠΕΙΚ μπήκαν και οι ίδιες στο χορό των επισχέσεων.