ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Και για τα Αναπνευστικά είδη ηλεκτρονικές γνωματεύσεις

Δεν θα γίνονται δεκτές χειρόγραφες γνωματεύσεις για Αναπνευστικά Είδη στις Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, παρά μόνον εκτυπωμένες ηλεκτρονικές γνωματεύσεις, από την ερχόμενη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ.

ΕΟΠΥΥ: Και για τα Αναπνευστικά είδη ηλεκτρονικές γνωματεύσεις

Η ηλεκτρονική γνωμάτευση έχει δυνατότητα να επικαιροποιηθεί με νεότερη ιατρική γνωμάτευση, η οποία παραμένει ιστορικά στο σύστημα.

Η διαδικασία υποβολής των δαπανών παραμένει ως έχει.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, «Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων, περί ηλεκτρονικής έκδοσης Γνωματεύσεων για παροχές προς ασφαλισμένους, όλοι οι γιατροί έχουν υποχρέωση, να εγγραφούν στο ίδιο σύστημα, προκειμένου να καταχωρούν τις αντίστοιχες Γνωματεύσεις.

Στο site του ΕΟΠΥΥ www.eopyy.gov.gr επιλογή: Εφαρμογές / Ιατρικές Υπηρεσίες πραγματοποιούνται οι παρακάτω επιλογές:

Η Εγγραφή εφαρμόζεται μόνο από γιατρούς που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και αφορά αποκλειστικά την αρχική (πρώτη) εγγραφή. Σε κάθε περίπτωση απώλειας του κωδικού χρήστη, μετά την πρώτη εγγραφή, εφαρμόζεται η επιλογή Επανεγγραφή Ιατρού.

Η Μεταβολή εφαρμόζεται μόνον για τους συμβεβλημένους γιατρούς και για την επικαιροποίηση των στοιχείων στο σύστημα.

Σταδιακά, όλοι οι γιατροί, ανά ειδικότητα, θα συνδέονται στην εφαρμογή «Γνωματεύσεις Παροχών ΕΚΠΥ» στην παραπάνω διεύθυνση, με τους κωδικούς, που διαθέτουν και θα εκδίδουν γνωματεύσεις για τις αντίστοιχες παροχές.

Ήδη, εκδίδονται ηλεκτρονικά οι Γνωματεύσεις Αιμοκαθάρσεων και Οπτικών. Στην παρούσα φάση θα εκτυπώνεται η ηλεκτρονική γνωμάτευση για οποιαδήποτε χρήση».

Διαβάστε ακόμη:

Βρες τους συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ στην περιοχή σου (App)

ΕΟΠΥΥ: Επιμένει ο κ. Οδ. Βουδούρης να μην θέλει την «ηλεκτρική» καρέκλα