ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ από τους ασφαλιστικούς Οργανισμούς τον Ιανουάριο

Μεγάλος μπελάς για την νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποδεικνύεται ο ΕΟΠΥΥ καθώς όπως γίνεται γνωστό, τον Ιανουάριο δεν μπήκε στα ταμεία του Οργανισμού, ούτε ένα ευρώ από τους ασφαλιστικούς Οργανισμούς.

Ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ από τους ασφαλιστικούς Οργανισμούς τον Ιανουάριο

Το θέμα συζητήθηκε ευρέως την Παρασκευή το πρωί μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου και συγκεκριμένα του υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του αναπληρωτή υπουργού κ. Ανδρέα Ξανθού, του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού και του διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Το ζήτημα είναι μεγάλο όπως αντιλαμβάνεται κάποιος, και έτσι εξηγείται σε μεγάλο βαθμό το τεράστιο έλλειμμα με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπος ο ΕΟΠΥΥ, έλλειμμα που αγγίζει σχεδόν τα 900 εκατ. ευρώ. Δεν είναι λοιπόν να απορεί κάποιος που μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του κ. Κοντού. Διότι ο επόμενος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να βάλει πολύ βαθειά το μαχαίρι στο κόκκαλο και να διεκδικήσει τις εισφορές, από τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά ταυτόχρονα, να διεκδικήσει και κρατική χρηματοδότηση.

Φυσικά για το όλο θέμα θα έχει αξία να δούμε και τι θέση θα πάρει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρης Στρατούλης.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΟΠΥΥ: Επιμένει ο κ. Οδ. Βουδούρης να μην θέλει την «ηλεκτρική» καρέκλα

Τακτοποιούνται οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τους εργαστηριακούς γιατρούς