ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Δραματική υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ - δεν έχουν αποδοθεί εισφορές 1,2 δισ ευρώ

Την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΕΟΠΥΥ εξαιτίας της υποχρηματοδότησής του, καθώς δεν έχουν αποδοθεί εισφορές 1,2 δις. ευρώ, επεσήμανε ο γενικός διευθυντής του ΕΟΠΥΥ Γιάννης Βαφειάδης, μιλώντας στο συνέδριο «Διαμορφώνοντας το Μέλλον της Υγείας στην Ελλάδα» «Shaping the Future of Healthcare in Greece - Healthcare Reforms: Greater Challenges Ahead».

Δραματική υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ - δεν έχουν αποδοθεί εισφορές 1,2 δισ ευρώ

Την ίδα ώρα, το ΙΚΑ παρακρατά 4% των πόρων του ΕΟΠΥΥ για δαπάνες διαχείρισης. Ο Οργανισμός είναι γνωστό ότι ταλαν΄θζεται από την υποχρηματοδότηση, με αποτέλεσμα από το 0,6% του ΑΕΠ που έπρεπε να είναι, έπεσε στο 0,4% και σήμερα να φτάνει το 0,25%, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψιν τη μείωση του ίδιου του ΑΕΠ.

Ο κ. Βαφειάδης επίσης, ανακοίνωσε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα μελέτης για την επίδραση της εφαρμογής των οκτώ κατευθυντηρίων οδηγιών για ισάριθμες παθήσεις, από τον περασμένο Αύγουστο.

Επεσήμανε ακόμη, πως ο ΕΟΠΥΥ προσπαθεί να εφαρμόσει ένα σύστημα με επίκεντρο τον άνθρωπο από τη γέννηση ως την γήρανσή του, να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας, δίνοντας την αίσθηση εμπιστοσύνης, ότι οι ασθενείς θα έχουν φροντίδα και υποστήριξη ως το τέλος της ζωής τους.

Φυσικά για να επιτευχθούν οι πολιτικές αυτές, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή, απαιτείται σταθερή πολιτική βούληση και κοινωνική συνέχιση, ενώ στον αγώνα αυτό, πολύτιμοι σύμμαχοι σύμφωνα με τον κ. Βαφειάδη, είναι οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ, τους οποίους χαρακτήρισε «κωπηλάτες σε τριήρη».

Διαβάστε ακόμη:

Η υπουργική απόφαση για τους ανασφάλιστους & το τέλος της ασυλίας του πλούτου

Ανδρέας Ξανθός: Ζήτημα δημοκρατίας & για την Ευρώπη η στήριξη των ανασφάλιστων

Σε διαβούλευση τον Μάιο η νέα πολιτική φαρμάκου