ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Η ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ για το ζήτημα των οδοντιάτρων που έχουν ενταχθεί στα ΠΕΔΥ ως ΠΑΑ

Με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, Π. Κουρουμπλή, και τον αν. υπουργό Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Α. Ξανθό, η ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ επανέρχεται στα θέματα που έχουν τεθεί επανειλημμένα, αναφορικά με τους ιατρούς-οδοντιάτρους που έχουν ενταχθεί στα ΠΕΔΥ ως ΠΑΑ.

Η ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ για το ζήτημα των οδοντιάτρων που έχουν ενταχθεί στα ΠΕΔΥ ως ΠΑΑ

Όπως τονίζεται στην επιστολή, παρά τις διαβεβαιώσεις από πλευράς υπουργείου, οι γιατροί αυτοί συνεχίζουν να αμείβονται ως ΠΕ χωρίς να έχει γίνει μισθολογική εξομοίωση και χωρίς να έχει αναγνωριστεί πλήρως η προϋπηρεσία τους, παρότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από το προβλεπόμενο από το νόμο.

Την ίδια ώρα σημειώνεται πως πολλοί συνάδελφοι, έχουν ενταχθεί στις εφημερίες των νοσοκομείων βοηθώντας το δημόσιο σύστημα υγείας.

Η ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ζητά την επίσπευση όλων των διαδικασιών για την πλήρη εξομοίωση μισθολογική και βαθμολογική και πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους για να αρθεί η αδικία εις βάρος τους (βαθμός διευθυντή μετά από 20ετία κλπ), υπενθυμίζοντας την τροπολογία που είχε κατατεθεί τον Δεκέμβριο 2014 στη Βουλή, προς διευθέτηση των ζητημάτων αυτών.