ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Σκληρός ο ΕΟΠΥΥ με τους Ιατρικούς Συλλόγους: Διακοπή των συμβάσεων σε όσους δεν εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους

Αποφασισμένη να διακόψει τις συμβάσεις της με όσους Ιατρικούς Συλλόγους ανακοινώνουν ότι προχωρούν σε διακοπή παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους, είναι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Σκληρός ο ΕΟΠΥΥ με τους Ιατρικούς Συλλόγους: Διακοπή των συμβάσεων σε όσους δεν εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους

Ειδικότερα, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με αφορμή τα Δελτία Τύπου κάποιων Ιατρικών Συλλόγων που αναγγέλλουν διακοπή παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού αναφέρει τα εξής:

- Η διακοπή παροχής υπηρεσιών συνιστά μονομερή καταγγελία της σύμβασης και όσοι το επιχειρήσουν, είναι αυτονόητο ότι θα διακόψουν τη σύμβαση που έχουν με τον Οργανισμό.
- Οι αποφάσεις για διακοπή παροχής υπηρεσιών στρέφονται πρωτίστως κατά των ασφαλισμένων και κυρίως των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.

Το γεγονός ότι Ιατρικοί Σύλλογοι και ομάδες παρόχων υγείας, με κλειστές τράπεζες και ουρές συνταξιούχων στα ΑΤΜ, αναγκάζουν τους πολίτες να πληρώνουν (πως άραγε;) για τις αναγκαίες εξετάσεις τους, προκαλεί θλίψη.

Ο ΕΟΠΥΥ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και αφήνει τις συγκεκριμένες ενέργειες κάποιων Ιατρικών Συλλόγων στην κρίση των ασφαλισμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ