ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΙΣΑ: Δράση κοινωνικής πολιτικής από κοινού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών

Την ανάληψη κοινής πολιτικής σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα αλλά και σε ζητήματα που άπτονται του κλάδου, συζήτησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, με την αντιπροσωπεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών, με την ευκαιρία συνάντησης γνωριμίας που πραγματοποίησαν.

ΙΣΑ: Δράση κοινωνικής πολιτικής από κοινού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Προέδρου του Δ.Σ του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών Πέτρου Λυμπερίδη, του Α' Αντιπροέδρου Σπύρου Ρουμελιώτη, και του Β' Αντιπροέδρου Ιωάννη Μαρμαρά, εξετάστηκε η ανάπτυξη συντονισμένων ενεργειών μεταξύ Ι.Σ.Α και Π.Σ.Φ σε ζητήματα που αφορούν στον ΕΟΠΥΥ.

Αναφερόμενος στη συζήτηση για την επικείμενη υποβάθμιση της υπηρεσίας του ΠΕΔΥ Κεντρικής Αθήνας για την παροχή κατ' οίκον φυσιοθεραπείας, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης, διατύπωσε τη διαφωνία του, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες προκειμένου να αποτραπεί η κατάργηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας αλλά, αντίθετα, να γίνει προσπάθεια να επεκταθεί και σε ανασφάλιστους πολίτες.

Μιλώντας για την ανάπτυξη κοινών δράσεων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω Κ.Ε.Δ.Ε αναφορικά με τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και τον ιαματικό τουρισμό αλλά και για το αίτημα του Συλλόγου για αύξηση του αριθμού των προσλήψεων της ειδικότητας των φυσιοθεραπευτών από τους Δήμους, ο κ. Πατούλης, ανέφερε ότι η αρμόδια επιτροπή της Κ.Ε.Δ.Ε θα εξετάσει τα αιτήματα, και ο συντονισμός των πρωτοβουλιών θα καθοριστεί σε νέα συνάντηση τον Σεπτέμβριο.