ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Ομαλοποιούνται οι πληρωμές, σημαντική ενίσχυση & νέος πρόεδρος προσεχώς

ΕΟΠΥΥ: Ομαλοποιούνται οι πληρωμές, σημαντική ενίσχυση & νέος πρόεδρος προσεχώς

Ομαλοποίηση των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ το προσεχές διάστημα, ανακοίνωσε την Παρασκευή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην συνέντευξη τύπου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός ανέφερε ότι τα χρέη των ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 1,5 δις ευρώ, και πως αυτό είναι το πλέον ζωτικό και κρίσιμο ζήτημα σήμερα, δηλαδή η οικονομική ασφυξία.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, αναφέρθηκε στην σημαντική ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ στα πλαίσια μιας συνολικής αναδιοργάνωσης του συστήματος που θα ανακοινώσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Γιατί όπως πολύ καλά ξέρετε και με βάση τα σημερινή δεδομένα, συνέχισε ο κ. Πολάκης, ο ΕΟΠΥΥ διαχειρίζεται περίπου 5.5 δισ ευρώ και το υπουργείο Υγείας με τους εποπτευόμενους φορείς αυτό, πλην του ΕΟΠΥΥ και την γενική πολιτική ευθύνη, γύρω στα 4.5 δισ ευρώ (που είναι το συνολικό κόστος της λειτουργίας).
Λοιπόν, υπάρχει πολιτική επιλογή από την κυβέρνηση και αν το θέλετε, είναι ένα από τα βασικά κοινωνικά αντισταθμίσματα και τα βασικά ισοδύναμα τα οποία θα προσπαθήσουμε το επόμενο διάστημα να πετύχουμε, απαλύνοντας τις συνέπειες μιας συμφωνίας την οποία υπογράψαμε υπό στυγνό εκβιασμό τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».

Αναφορικά δε με τον νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, τόνισε πως στις επόμενες ημέρες, θα συγκληθεί η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία θα δώσει το πράσινο φως για την τοποθέτηση του νέου επικεφαλής του Οργανισμού, του 40χρονου κ. Σωτήρη Μπερσίμη.

Ο κ. Πολάκης, τόνισε με νόημα πάντως, πως το επόμενο διάστημα, θα υπάρξει μία αισθητή βελτίωση στο σύστημα, καθώς εδώ και ένα μήνα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έχει υλοποιήσει τεράστια δουλειά.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΣΙΔΙΚ: Θέλουμε οριστική λύση για τον ΕΟΠΥΥ - Γιατί όχι το μοντέλο του Σούπερ Ταμείου;