ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Παράταση των συμβάσεων μέχρι 30 Ιουνίου μεταξυ ΕΟΠΥΥ και παρόχων υγείας

Μέχρι 30 Ιουνίου παρατείνονται οι συμβάσεις των παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και με ανακοίνωση του προέδρου Οργανισμού κ. Σωτήρη Μπερσίμη, που εξέδωσε την Πέμπτη. 

Παράταση των συμβάσεων μέχρι 30 Ιουνίου μεταξυ ΕΟΠΥΥ και παρόχων υγείας

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διευκρινίζεται ότι «η παράταση έως τις 30/06/2016, αφορά την ισχύ των υφιστάμενων συμβάσεων μεταξύ των «ιατρών, διαγνωστικών εργαστηρίων, Πολυϊατρείων, κλινικών και λοιπών παρόχων και του ΕΟΠΥΥ, είτε αυτές είναι αρχικές είτε έχουν ήδη παραταθεί.».

Οι δαπάνες αυτές επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ενταλματοποιούνται και εκκαθαρίζονται από αυτόν, σύμφωνα με τα απαιτούμενα παραστατικά που έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν έως την παραπάνω αναφερόμενη ημερομηνία.

Παράλληλα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η ισχύς των υφισταμένων μεταξύ οδοντοτεχνιτών και του ΕΟΠΥΥ συμβάσεων παρατείνονται μέχρι τις 30/6/2016.» Οι δαπάνες αυτές επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., από τον οποίο εξακολουθεί να διενεργείται η ενταλματοποίηση και εκκαθάριση των δαπανών αυτών, σύμφωνα με τα απαιτούμενα παραστατικά που έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν έως την παραπάνω αναφερόμενη ημερομηνία.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ

Διαβάστε ακόμη:

ΕΟΠΥΥ: Εντός της εβδομάδας η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση των συμβάσεων