ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Πληρώνονται για τρεις μήνες, οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Με απόφαση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τακτοποιείται η πληρωμή των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ για τρεις μήνες. Ειδικότερα, πληρώνονται οι μήνες της περιόδου Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2015.

Πληρώνονται για τρεις μήνες, οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση, προχωρούν οι διαδικασίες οριστικοποίησης για την έκδοση ενταλμάτων Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2015, ώστε να γίνουν άμεσα και οι αντίστοιχες πληρωμές. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, «με τις συγκεκριμένες ενέργειες καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεων του Οργανισμού προς τους συμβεβλημένους ιατρούς για επισκέψεις που έγιναν μέσα στο 2015».

Αντίστοιχο πλαίσιο προγραμματισμού και πληρωμών, διαμορφώνει ο ΕΟΠΥΥ για το σύνολο των παρόχων του Οργανισμού.

Εν τω μεταξύ, πριν από μερικές ημέρες, η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ, αναφέρθηκαν στην οικονομική ανέχεια στην οποία οδηγεί ο ΕΟΠΥΥ τους παρόχους υγείας, σημειώνοντας, ότι οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ, πέρασαν οικονομικά δύσκολες γιορτές και με δανεικά και παρά την εξαγγελία πληρωμής τριών εκ των οφειλομένων μηνών του 2015.

Οι γιατροί της Ένωσης, διαμαρτύρονται έντονα για την ολιγωρία του Οργανισμού όσον αφορά την οριστικοποίηση των ενταλμάτων, για την υπερφορολόγηση των ανείσπρακτων έξι μηνών του 2015, εξ αιτίας της πολύμηνης στάσης πληρωμής του Οργανισμού και καταγγέλουν την πολυετή παρακράτηση του 10% ιατρικών επισκέψεων και πράξεων από τον ΕΟΠΥΥ που εκκρεμεί από το έτος 2012 (!).

Διαβάστε ακόμη:

Σε οικονομική ανέχεια οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ - Με δανεικά πέρασαν τις γιορτές