ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ιδιωτικές Κλινικές: Να ενταχθούν άμεσα στο σύστημα 670 κλίνες ΜΕΘ και Νεογνών

Ιδιωτικές Κλινικές: Να ενταχθούν άμεσα στο σύστημα 670 κλίνες ΜΕΘ και Νεογνών

Την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα άμεσης ένταξης στο σύστημα υγείας 370 ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ και 300 κλινών Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, επιλύοντας ένα καθοριστικό για την ανθρώπινη ζωή πρόβλημα, επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών.

Μάλιστα για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δείχνει απόλυτη κατανόηση τονίζει η ΠΕΙΚ, επαναφέροντας το ζωτικό ζήτημα των κλινών στις ΜΕΘ, το οποίο αποδεικνύεται μείζον θέμα δημόσιας υγείας. Την ίδια ώρα ωστόσο, οι Ιδιωτικές Κλινικές ασφυκτιούν από την έλλειψη ρευστότητας, εξαιτίας των μεγάλων χρεών του ΕΟΠΥΥ προς αυτές. Η Ένωση, επαναλαμβάνει την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η ανακοστολόγηση του νοσηλίου της Μ.Ε.Θ., στο 50%.

Αναλυτικά, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών αναφέρει για το θέμα:

«Οι ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών Κλινικών, στην πρόσφατη Γενική Συνέλευσή τους, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τη δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας τους εξαιτίας της συνεχιζόμενης μη τακτικής ανά μήνα πληρωμής των και της πρόσφατης δήθεν πληρωμής τους, που προβλεπόταν για τα τέλη Ιανουαρίου, λόγω συμψηφισμού των οφειλόμενων ποσών με τα ληστρικά μέτρα των Claw Back και Rebate για το Α’ εξάμηνο του 2015.

Η συνεχιζόμενη έλλειψη ρευστότητας με ευθύνη αποκλειστικά και μόνο του ΕΟΠΥΥ και όχι από επιχειρηματικά μας λάθη και ταυτόχρονα η ηθική υποχρέωση μας να προσφέρουμε, χωρίς «εκπτώσεις», τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς που μας επιλέγουν, δημιουργεί ένα αδιέξοδο σκηνικό.

Πριν λίγες ημέρες ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για πλήρη λειτουργία των κλινών Μ.Ε.Θ. Εντατικής Θεραπείας κατανοώντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και στα πλαίσια της επιθυμίας μας να μην χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή.

Όμως το κόστος μιας κλίνης ΜΕΘ είναι πολύ υψηλό, άμεσα πληρωτέο στους προμηθευτές μας ενώ ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αποζημιώνει, σε πραγματικές και όχι ονομαστικές τιμές, ημερησίως με το ποσό των 124€ !!!, ποσό παντελώς εξωπραγματικό που δεν καλύπτει, ούτε κατ’ ελάχιστο, το λειτουργικό κόστος.

Αντίθετα το κόστος κλίνης ΜΕΘ σε νοσοκομείο του ΕΣΥ ξεπερνάει τα 2.000€ ημερησίως !!!!

Φοβούμαστε ότι τις επόμενες ημέρες, από πραγματική αδυναμία, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την λειτουργία των κλινών Μ.Ε.Θ. σε μια εποχή με ιδιαίτερες και αυξημένες ανάγκες λόγω του ιού της γρίπης.
Συμπάσχουμε με τους ασθενείς μας.

Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., άμεσα, χωρίς χρονοτριβές, την ανακοστολόγηση του νοσηλίου της Μ.Ε.Θ., στο 50% μόνο του κόστους σε Δημοσιο Νοσοκομείο, χωρίς περικοπές rebate και Claw Back και χωρίς επιβάρυνση με ΦΠΑ, αφού προσφέρουμε τη συγκεκριμένη υπηρεσία στη διάθεση του ΕΣΥ μέσω του ΕΚΑΒ, καθώς και την άμεση απόδοση ρευστότητας στον κλάδο με τακτές ανά μήνα πληρωμές.

Η κατανόηση που επιδεικνύει ο νέος Προεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και η πολιτική ηγεσία πρέπει άμεσα να μετεξελιχθεί σε έργο, δίνοντας την δυνατότητα άμεσης ένταξης στο σύστημα υγείας 370 ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ και 300 κλινών Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, επιλύοντας ένα καθοριστικό για την ανθρώπινη ζωή πρόβλημα. Η λύση είναι απλή. Ας προχωρήσουμε.»

Διαβάστε ακόμη:

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί & ελλείψεις σε ΜΕΘ, εκρηκτικό μείγμα για την δημόσια υγεία

BEST OF NETWORK

Παπαευαγγέλου στο Newsbomb.gr: Επικίνδυνη η άρση του lockdown – Παραμένει μεγάλη διασπορά του ιού

Ντιέγκο Μαραντόνα: Οι τελευταίες στιγμές του - Όργιο φημών για την αιτία θανάτου και τις ευθύνες

Κορονοϊός: Πλαφόν στις τιμές των εξετάσεων - Πόσο θα στοιχίζουν rapid και μοριακό τεστ

Κορονοϊός: Ανατροπή! Κινέζοι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο ιός προήλθε από την Ινδία ή και την Ελλάδα

Lockdown: Σχέδιο για παράτασή του μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου - Τι φοβούνται οι λοιμωξιολόγοι

Κρούσματα σήμερα - Ποιες περιοχές «βράζουν»: 545 νέα στη Θεσσαλονίκη - Ανησυχία για Σέρρες, Μαγνησία

Καιρός - Αρναούτογλου: Επιτέλους... Η αλλαγή στον καιρό που βάζει τέλος στην ανομβρία

SMS 13033 - Μετακίνηση: Ετοιμάζεται ο κωδικός 7 - Τι θα αφορά

Φρικαλεότητα Κιμ Γιονγκ Ουν: Με… εκτελέσεις πολιτών προσπαθεί να σταματήσει τον κορονοϊό

Αστυνομικοί «έκοψαν» πρόστιμο 900 ευρώ σε 17χρονη - Σε απόγνωση ο άνεργος πατέρας της (vid)

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκης: Τι δείχνει το ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης – Νέα στοιχεία

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Πέθανε έμπειρος προπονητής