ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ο Δημήτρης Γεωργακέλλος νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ

Υπογράφηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει τα μέλη της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ.

Ο Δημήτρης Γεωργακέλλος νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ

Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο Δημήτριος Γεωργακέλλος, καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Την Επιτροπή απαρτίζουν οικονομολόγοι, στελέχη του ΕΟΠΥΥ, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας, φαρμακοποιοί και γιατροί.

Σκοπός της Επιτροπής είναι να διαπραγματεύεται άμεσα με τις φαρμακευτικές εταιρείες τις τιμές των σκευασμάτων (κατά κύριο λόγο τα ακριβά και εξειδικευμένα σκευάσματα) και να επιτυγχάνει σημαντικές εκπτώσεις με γνώμονα το όφελος του ελληνικού συστήματος Υγείας και των ασθενών.

Ο κ. Γεωργακέλλος είναι καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive M.Β.Α.).

Είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, ενώ διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου ή εξωτερικός σύμβουλος επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ: Ψηφίζεται η ρύθμιση για τα μισθολογικά, τον Μάρτιο το σ/ν για την ΠΦΥ

Αδυναμία των Ιδιωτικών Κλινικών να παραχωρήσουν ΜΕΘ εξαιτίας του υψηλού νοσηλίου - Ζητούν ανακοστολόγηση