ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Διαγνωστικές Εξετάσεις: Στις 31 Μαΐου η δικάσιμος της προσφυγής των εργαστηριακών γιατρών στο ΣτΕ

Ορίστηκε η δικάσιμος για την προσφυγή των εργαστηριακών γιατρών στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να εκδικαστεί η αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης με βάση την οποία μειώθηκαν οι τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων και έφεραν τα εργαστήρια της Π.Φ.Υ. στα όρια της κατάρρευσης.

Διαγνωστικές Εξετάσεις: Στις 31 Μαΐου η δικάσιμος της προσφυγής των εργαστηριακών γιατρών στο ΣτΕ

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν η Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων-Κυτταρολόγων-Παθολογοανατόμων, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών και η Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων, η ημερομηνία εκδίκασης είναι η Τρίτη 31 Μαΐου 2016.

Η απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αναφέρουν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων, είναι αυτονόητο ότι θα αποβεί καθοριστική για την επιβίωση των εργαστηριακών γιατρών που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Όπως έχουν τονίσει οι εργαστηριακοί γιατροί, με την εν λόγω απόφαση, δεν αυξάνεται η συμμετοχή του ασφαλισμένου, ο ΕΟΠΥΥ κερδίζει από την μείωση της αποζημίωσης προς τους συμβεβλημένους «παρόχους» και οι μόνοι που χάνουν τελικά κατά 50% είναι οι συμβεβλημένοι «πάροχοι» Εργαστηριακοί γιατροί. Οι εργαστηριακοί προσβλέπουν πλέον σε μία θετική έκβαση του ζητήματος και φυσικά στην απόφαση του ΣτΕ που θα σηματοδοτήσει και την επόμενη ημέρα για τον κλάδο.

Διαβάστε ακόμη:

Εργαστηριακοί: Η απόφαση για τις διαγνωστικές εξετάσεις επιβαρύνει μόνο τους γιατρούς, όχι τους ασφαλισμένους