ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Σε ολοήμερους «ρυθμούς» τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ το 2016

Εξασφαλίστηκε η ολοήμερη λειτουργία των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ και το 2016, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου του Οργανισμού κ. Σωτήρη Μπερσίμη, γεγονός που δίνει ανάσα στους ασφαλισμένους και κυρίως τους χρονίως  πάσχοντες οι οποίοι χρειάζονται θεραπείες για σοβαρές ασθένειες.

Σε ολοήμερους «ρυθμούς» τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ το 2016

Η ολοήμερη λειτουργία των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ αφορά τέσσερις ημέρες την εβδομάδα μετά το τακτικό ωράριο και κατά τις εργάσιμες ημέρες. Τα εν λόγω φαρμακεία χορηγούν σε εξωτερικούς ασθενείς ιδιοσκευάσματα υψηλού κόστους τα οποία περιλαμβάνονται στους εκάστοτε καταλόγους που ανακοινώνει ο Οργανισμός.

Τα απογευματινά φαρμακεία λειτουργούν από τη λήξη της πρωινής βάρδιας και μέχρι τις 19.00 μ.μ., ενώ το πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί δημόσια στον ιστότοπο του ΕΟΠΥΥ. Στην απογευματινή λειτουργία συμμετέχουν οι φαρμακοποιοί και οι βοηθοί του ΕΟΠΥΥ καθώς και βοηθητικό διοικητικό προσωπικό.

Οι αμοιβές του προσωπικού που συμμετέχει στη λειτουργία του απογευματινού φαρμακείου καταβάλλονται από τα έσοδα που προέρχονται από την επιστροφή (rebate) των κατόχων άδειας κυκλοφορίας φαρμακευτικών προϊόντων και ανέρχονται στο 8 ‰ των ανωτέρω ποσών (rebate) επιμεριζόμενες στο προσωπικό που προβλέπεται να συμμετέχει στις εφημερίες.

Σύμφωνα με την απόφαση,μπορούν οι φαρμακοποιοί και υπάλληλοι φαρμακείου να απασχολούνται στον ανώτερο αριθμό εφημεριών οκτώ ημερών (8) ανά μήνα και το λοιπό βοηθητικό διοικητικό προσωπικό στον ανώτερο αριθμό εφημεριών τεσσάρων ημερών (4) ανά μήνα.

Οι ως άνω ημέρες εργασίας απασχόλησης στην ολοήμερη λειτουργία των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ δεν δύναται να υπερβαίνουν τις ενενήντα έξι ημέρες ( 96 ) το χρόνο για τους φαρμακοποιούς και τους βοηθούς φαρμακείου και τις σαράντα οκτώ ημέρες ( 48 ) το χρόνο για το βοηθητικό διοικητικό προσωπικό.

Διαβάστε ακόμη:

Διευκρινιστική εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων