ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΙΣΑ: Τεχνικό πρόβλημα στην ψηφιοποίηση των αρχείων εμποδίζει τις πληρωμές των ιατρών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει λάβει μεγάλο αριθμό καταγγελιών από τα μέλη του για το τεχνικό πρόβλημα που έχει προκύψει λόγω της ψηφιοποίησης των αρχείων που αφορούν σε επισκέψεις του μηνός Μαρτίου. Συγκεκριμένα, δεν ανοίγουν τα αρχεία που ψηφιοποιήθηκαν και εστάλησαν στη συνέχεια στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ελεγχθούν.

ΙΣΑ: Τεχνικό πρόβλημα στην ψηφιοποίηση των αρχείων εμποδίζει τις πληρωμές των ιατρών

Η κατάσταση αυτή έχει ως συνέπεια τη μη πραγματοποίηση των απαραίτητων ελέγχων και εκκαθαρίσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες πολλών Περιφερειακών Διευθύνσεων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν οι ιατροί.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει ακόμα στους ιατρούς τεράστια ποσά των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για τα παρελθόντα έτη (2010 , 2011 και 2012).

Ο ΙΣΑ αναφέρει ότι λαμβάνει ακόμα και τα παράπονα συγγενών ιατρών οι οποίοι απεβίωσαν και δεν είχαν πληρωθεί για την παροχή των υπηρεσιών τους προς τα ταμεία, με αποτέλεσμα οι οικογένειές τους να πρέπει να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Ενόψει των ανωτέρω, ο ΙΣΑ παρακαλεί για την άμεση επίλυση του τεχνικού προβλήματος και την οριστική αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών-μελών του.