ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Έρχεται ρύθμιση δια χειρός Κατρούγκαλου & Ξανθού για τα ληξιπρόθεσμα των Ταμείων προς ΕΟΠΥΥ

Τρόπους για την δημιουργία νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα μπορούν να αποπληρωθούν τα παλιά ληξιπρόθεσμα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μπορέσουν να τακτοποιηθούν με αυτόν τον τρόπο όλοι οι πάροχοι υγείας, αναζητούν τώρα, οι ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Υγείας.

Έρχεται ρύθμιση δια χειρός Κατρούγκαλου & Ξανθού για τα ληξιπρόθεσμα των Ταμείων προς ΕΟΠΥΥ

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Για το εν λόγω ζήτημα μάλιστα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας την Δευτέρα, με την συμμετοχή των κ.κ. Γ. Κατρούγκαλου, Αν. Ξανθού, του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη αλλά και εκπροσώπων Κοινωνικών Φορέων.

Η αλήθεια είναι ότι τα ληξιπρόθεσμα αυτά – τα οποία ανέρχονται σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ- απασχολούν εντονότατα και τις δύο ηγεσίες των υπουργείων και φαίνεται πως είναι σφόδρα δύσκολο να τα λάβει ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου στην συνέχεια να αποπληρώσει τους παρόχους υγείας. Είναι δε ποσά, τα οποία οφείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία στους παρόχους, προτού αυτά ενταχθούν στην «ομπρέλα» του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή ποσά, προ του 2012.

Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες στις σκέψεις των υπουργών κ.κ. Γ. Κατρούγκαλου και Α. Ξανθού, βρίσκεται η εκδοχή, οι πάροχοι υγείας να δώσουν μία μικρή έκπτωση (για ακόμη μία φορά) προκειμένου να λάβουν τα πολυπόθητα ποσά από τα ληξιπρόθεσμα που έτσι και αλλιώς τα έχουν σχεδόν ... ξεγραμμένα.

Διαβάστε ακόμη:

Μπερσίμης: Με τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ ενδυναμώνεται η πραγματική οικονομία