ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ο ΠΙΣ ζητά την δέσμευση του ΕΟΠΥΥ, για την αποζημίωση των παρόχων υγείας

Τηη δέσμευση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση των παρόχων υγείας, ζητά ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχάλης Βλασταράκος ζητώντας επίσημη ανακοίνωση από τον Οργανισμό. Σε τηλεφωνική δε επικοινωνία που είχε με τον κ. Μπερσίμη την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ τον ενημέρωσε ότι θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, πιθανόν και τη Δευτέρα.Ο ΠΙΣ αναμένει να γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, διαφορετικά προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις.

Ο ΠΙΣ ζητά την δέσμευση του ΕΟΠΥΥ, για την αποζημίωση των παρόχων υγείας

Το θέμα των οφειλών του ΕΟΠΥΥ απασχόλησε μεταξύ άλλων την συνεδρίαση του ΠΙΣ την Παρασκευή.

Ο ΕΟΠΥΥ, με τις παλινωδίες του, δημιουργεί προβλήματα στους παρόχους αδυνατώντας να εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις του, τονίζεται σε ανακοίνωσή του ΠΙΣ στην οποία αναφέρονται ακόμη τα εξής:

Τα Ασφαλιστικά Ταμεία οφείλουν στον ΕΟΠΥΥ περισσότερα από 2 δισ. και ο ΕΟΠΥΥ στους παρόχους περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ. Κοινή πεποίθηση είναι ότι αν δίδονταν οι ασφαλιστικές εισφορές υπέρ υγείας στον ΕΟΠΥΥ, όπως προβλέπεται από τον Νόμο, ο Οργανισμός θα μπορούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους παρόχους υγείας.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, στις 31 Αυγούστου 2016, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. ζήτησε να αποπληρωθούν άμεσα, τουλάχιστον, οι μήνες Μάρτιος και Απρίλιος και ακολούθως να προχωρήσει ο ΕΟΠΥΥ σε αποζημίωση των παρόχων υγείας, σύμφωνα με τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Υπενθύμισε ότι εκδικάζεται η αγωγή που έχει κάνει ο Π.Ι.Σ. για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, μέχρι το 2012, η οποία μετά από αλλεπάλληλες αναβολές (κυρίως λόγω της αποχής των δικηγόρων) εκδικάζεται στις αρχές του Νοεμβρίου.
Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. ότι θα αποπληρωθούν άμεσα οι παροχές του Μαρτίου – σε όσους δεν έχουν αποπληρωθεί, και θα οριστικοποιηθούν οι αποζημιώσεις για τις παροχές του Απριλίου εντός του Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη:

Απογοητευτική η εικόνα της πληρωμής των γιατρών του ΕΟΠΥΥ - Ε όχι να μπούμε και στην φυλακή...