ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ενοχλημένη Παπακώστα: Ο Πολάκης δεν απαντά ποτέ στην ερώτηση περί γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη σχετικά με την απουσία συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ σε ορισμένες περιοχές, απευθύνει η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Αν. Τομεάρχης Υγείας και τ. Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου. Ωστόσο καταθέτει την δυσφορία της, για το γεγονός ότι η ερώτηση αυτή, δεν έχει απαντηθεί από τον κ. Πολάκη όσες φορές και εάν έχει απευθυνθεί, καίτοι «δεν είναι πολιτικά επικίνδυνη».

Ενοχλημένη Παπακώστα: Ο Πολάκης δεν απαντά ποτέ στην ερώτηση περί γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Αναφέρει αναλυτικά στην ερώτησή της η κυρία Παπακώστα:

«Όσες Επίκαιρες Ερωτήσεις έχω καταθέσει προς Υπουργούς κατά την τρέχουσα Κοινοβουλευτική Περίοδο, ακόμα και για ευαίσθητα, ορισμένες φορές και άβολα θέματα, απαντήθηκαν.

Θέλω να αναφέρω προς τους πολίτες, οι οποίοι αγωνιούν για την πορεία του ΕΟΠΥΥ, επειδή δεν είναι ευχαριστημένοι με τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς στην περιοχή όπου διαμένουν δεν υπάρχουν αρκετοί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί, πως δεν θα πάρουν ούτε αύριο, απαντήσεις από τον αρμόδιο Αν. Υπουργό Υγείας, κ. Π. Πολάκη. Για τρίτη συνεχόμενη φορά η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης αναβλήθηκε, με επίσημη δικαιολογία το φόρτο εργασίας.

Ας σημειωθεί, πως οι Υπουργοί ενημερώνουν την Βουλή ποιές μέρες το πρόγραμμά τους τους επιτρέπει να είναι συνεπείς στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο που τους ασκείται.

Μου γεννά ερωτήματα, πώς ο Αν. Υπουργός Υγείας αποφεύγει να απαντήσει στην συγκεκριμένη Επίκαιρη Ερώτηση, καθώς δεν είναι πολιτικά «επικίνδυνη». Μάλιστα, θα μπορούσε να πει κανείς, πως η διατύπωση είναι προσεκτική και με καλή πρόθεση, καθώς ερωτάται ο Υπουργός, κατά πόσο τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας συμφωνούν με τα δημοσιεύματα, από τα οποία αντλήθηκαν τα σχετικά στοιχεία.

Οι φορολογούμενοι πολίτες, των οποίων η εισφορά για την υγειονομική περίθαλψη έχει φτάσει στο 6%, αναμένουν απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας».

Και επειδή στο Υπουργείο Υγείας αγαπούν τον κινηματογράφο, καταλήγει η κυρία Παπακώστα, το ερώτημα που τους απευθύνω σήμερα φέρει τον τίτλο «Ποιός φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;»