ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει επιτέλους την ψηφιακή μαστογραφία - 35 ευρώ το κόστος

Στα 35 ευρώ θα αποζημιώνεται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ η ψηφιακή μαστογραφία. Η σχετική απόφαση, με την οποία τροποποιείται η προηγούμενη απόφαση (Φ.Ε.Κ. 3458/Β’/2016) δημοσιεύθηκε το Σάββατο σε ΦΕΚ και εντάσσεται στην απόφαση για την κοστολόγηση και αποζημίωση 85 ιατρικών και διαγνωστικών πράξεων. 

Ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει επιτέλους την ψηφιακή μαστογραφία - 35 ευρώ το κόστος

Με την κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ της ψηφιακής μαστογραφίας, ικανοποιείται ένα αίτημα πολλών Συλλόγων, μεταξύ των οποίων και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, η οποία ζητούσε εδώ και καιρό την αποζημίωση του προληπτικού ελέγχου για γυναίκες από 40-50 ετών.

Όπως διευκρινίζει όμως η Εταιρεία, σε γυναίκες μεγάλης ηλικίας ή με λιπώδεις μαστούς, η ψηφιακή μαστογραφία σε σχέση με την αναλογική, δεν έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία όσον αφορά την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού και «ως εκ τούτου, η ασφαλιστική κάλυψή της αποτελεί σπατάλη των ήδη περιορισμένων οικονομικών πόρων των ασφαλιστικών ταμείων».

Η υπουργική απόφαση για την αποζημίωση της ψηφιακής μαστογραφίας, αναμένεται να ενταχθεί άμεσα στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.