ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Παράταση μέχρι 28 Φεβρουαρίου για την υποβολή δαπανών υγειον. υλικού & ειδικής διατροφής

Μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου παρατείνεται η ηλεκτρονική υποβολή των δαπανών μηνός Ιανουαρίου 2017 για την αποζημίωση Υγειονομικού Υλικού, θεραπευτικών μέσων, σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής, μέσω του Μηχανογραφικού Συστήματος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (eΔΑΠΥ Παροχών).

ΕΟΠΥΥ: Παράταση μέχρι 28 Φεβρουαρίου για την υποβολή δαπανών υγειον. υλικού & ειδικής διατροφής

Η νέα προθεσμία αφορά το σύνολο των Παρόχων για τα εξής υλικά: Επιθέματα, Υλικά για μεσογειακή αναιμία, Οστομικά Υλικά, Υλικά Σακχαρώδους Διαβήτη, Υλικά Τραχειοστομίας, Συσκευές σίτισης, Καθετήρες – ουροσυλλέκτες, Συσκευές έγχυσης φαρμάκων, Λοιπά αναλώσιμα και υλικά, Ακουστικά Βαρηκοΐας, Ορθοπεδικά Είδη, Αναπνευστικές συσκευές και Συσκευές Οξυγονοθεραπείας καθώς και Σκευάσματα Ειδικής Διατροφής.

Η παράταση προθεσμίας τόσο για την ηλεκτρονική υποβολή, όσο για την αποστολή του φυσικού αρχείου, κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές στο ηλεκτρονικό σύστημα που τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή. Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση και μετά από παρέμβαση του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Διευκρινίζεται ότι η παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής δεν επηρεάζει τη διαδικασία και το χρόνο πληρωμής των παρόχων. Παράλληλα, η διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καταβάλλει προσπάθεια ώστε έως αρχές Μαρτίου να καταβληθούν στα φαρμακεία οι δαπάνες φαρμάκου Δεκεμβρίου 2016 (υποβολή έως 13 Ιανουαρίου), περιορίζοντας σημαντικά το χρόνο εξόφλησης των υποχρεώσεων του Οργανισμού προς τους φαρμακοποιούς.

Επιπρόσθετα, την ερχόμενη εβδομάδα θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα ξεχωριστής ηλεκτρονικής υποβολής δαπανών Ευρωπαίων Ασφαλισμένων, σύμφωνα με τη νέα διαδικασία. Για το λόγο αυτό, η παραπάνω παράταση ηλεκτρονικής υποβολής των δαπανών (28/2) ισχύει για όλους τους Παρόχους.