ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΠΟΣΚΕ: Να ανακληθεί η οδηγία για το καθημερινό όριο ιατρικών επισκέψεων

Την μη εφαρμογή της οδηγίας του ΕΟΠΥΥ που αφορά το μέγιστο ημερήσιο αριθμό ιατρικών επισκέψεων των ασφαλισμένων στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς και τον ελάχιστο χρόνο επίσκεψης, η οποία ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό στις 23 Ιουνίου, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ).

ΠΟΣΚΕ: Να ανακληθεί η οδηγία για το καθημερινό όριο ιατρικών επισκέψεων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, καθορίζεται ως μέγιστος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του στους ιατρούς, οι 20 επισκέψεις, «ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο της εξάντλησης του συνόλου των 200 επισκέψεων μέσα στις πρώτες ημέρες κάθε μήνα», καθώς και ως ελάχιστος χρόνος επίσκεψης (ανά δικαιούχο μέσω ΕΟΠΥΥ) τα 15 λεπτά. Επιπλέον, όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί καλούνται να δηλώσουν στο e-ΔΑΠΥ το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους στο οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι.

Στις συναντήσεις της ΠΟΣΚΕ με τον ΕΟΠΥΥ έχει συμφωνηθεί οι όποιες ενέργειες αφορούν την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους και ενδεχόμενη τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης να γίνονται μετά από διαβούλευση μεταξύ των συλλογικών οργάνων των ιατρών (και φυσικά και της ΠΟΣΚΕ) και των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.

«Τούτο όμως, δυστυχώς, δεν ακολουθήθηκε στη συγκεκριμένη ανακοίνωση», δηλώνει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων κ. Φώτιος Ν. Πατσουράκος. «Κατόπιν τούτου ζητούμε την μη εφαρμογή της ανωτέρω οδηγίας και άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του ΕΟΠΥΥ για περαιτέρω διαβούλευση μαζί τους. Η Ομοσπονδία μας τάσσεται κάθετα εναντίων μονομερών ενεργειών και λύσεων που αντί να λύνουν προβλήματα δημιουργούν χειρότερα».

Διαβάστε ακόμη:

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Έκρηξη των γιατρών για «αυθάδεια» του Οργανισμού να αλλάξει μονομερώς τις συμβάσεις