ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Όλα όσα αλλάζουν από την 1η Οκτωβρίου στις επισκέψεις των γιατρών

Νέα δεδομένα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να ισχύσουν από την 1η Οκτωβρίου για όσους πολίτες πραγματοποιούν επισκέψεις σε γιατρούς συμβεβλημένους με τον Οργανισμό. 

ΕΟΠΥΥ: Όλα όσα αλλάζουν από την 1η Οκτωβρίου στις επισκέψεις των γιατρών

Συγκεκριμένα καθορίζεται ως μέσος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, οι 20 επισκέψεις. Ο χρόνος επίσκεψης καθορίζεται σύμφωνα με τους κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής. Ενδεικτικός μέσος χρόνος επίσκεψης (ανά δικαιούχο μέσω ΕΟΠΥΥ), ορίζονται τα 15 της ώρας.

Επίσης, καθορίζεται ως μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, οι 100 επισκέψεις.

Οι ασφαλισμένοι από την πλευρά τους πρέπει κατά την επικοινωνία με τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, να δίνουν τα απαραίτητα στοιχεία τους, δηλαδή Ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, Αριθμό Μητρώου Ασφάλισης και Τηλέφωνο επικοινωνίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα.

Πάντως, η Ένωση των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, έχει καταθέσει εξώδικη διαμαρτυρία κατά του Οργανισμού, ζητώντας την απόσυρση της σχετικής εγκυκλίου. Επίσης, την αντίθεσή του στο νέο σύστημα επισκέψεων είχε εκφράσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Διαβάστε ακόμη:

Κατευθυντήριες οδηγίες από τον ΕΟΠΥΥ για τη συνταγογράφηση της εξέτασης HPV DNA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ