ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΙΣΑ: Καλεί σε πειθαρχικό έλεγχο τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

ΙΣΑ: Καλεί σε πειθαρχικό έλεγχο τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Σε πειθαρχικό έλεγχο καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, διότι μετά από εισηγήσεις και διαπιστώσεις υπηρεσιών του Οργανισμού, ο κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος καλεί σε απολογία εκατοντάδες γιατρούς, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την αναγραφή φαρμάκων με εμπορική ονομασία παράλληλα με τη δραστική ουσία, αλλά και για τη συνταγογράφηση εκτός γνωστικού αντικειμένου.

Σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού, το παράδοξο είναι ότι εγκαλείται ο κ. Γεωργακόπουλος για την άσκηση του διοικητικού του έργου ως αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, ενεργώντας στο πλαίσιο του νόμου και των θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων του.

 Ο ΙΣΑ, με επιστολή του προς τον κ. Γεωργακόπουλο στις 22 Μαΐου, ενημερώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ασκήσει αυτεπάγγελτα πειθαρχικό έλεγχο στον κ. Γεωργακόπουλο. Η αιτία, σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην επιστολή, είναι ότι ο κ. Γεωργακόπουλος, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, καλεί γιατρούς της Αθήνας σε έγγραφες εξηγήσεις και εν συνεχεία επιβάλλονται ποινές (διακοπή συνταγογράφησης κλπ.), με το σκεπτικό ότι οι γιατροί μη νόμιμα προτείνουν -στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με τη δραστική ουσία- συγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα, αναφερόμενο στην εμπορική ονομασία, κατά παράβαση των οικείων διατάξεων.

Ο κ. Γεωργακόπουλος δεν καλείται στο Πειθαρχικό ως γιατρός, αφού έχει αναστείλει την ιατρική του δραστηριότητα, αλλά με την ιδιότητα του αντιπροέδρου. Μάλιστα όπως αναφέρουν στελέχη του Οργανισμού, αν κάποιος διαφωνεί με αποφάσεις διοικητικών προστίμων μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Η απόφαση πάντως για κλήση σε απολογία γιατρών έχει προκαλέσει έντονη αντίδραση. Ενδεικτικά η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων ζήτησε να σταματήσουν οι «αναίτιες», όπως τις χαρακτηρίζει «διώξεις εναντίον των γιατρών» και να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κλήσεις σε απολογία, τονίζοντας ότι «για το θέμα της αναγραφής φαρμάκων με εμπορική ονομασία τον λόγο έχει ο ΠΙΣ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι, των οποίων όλοι αλλά και εσείς (σ.σ.: αναφέρεται στον κ. Γεωργακόπουλο) είμαστε μέλη και πρέπει να υπακούμε στις αποφάσεις τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΕΕΚΕ: Καταστροφικό το clawback στους υπερήχους για τους καρδιολόγους - Θα δημευθούν ιατρεία

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση: Έτοιμα 8 νέα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen