ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Με το νέο έτος οι αλλαγές στην αποζημίωση της ειδικής αγωγής

Η αποζημίωση υπηρεσιών ειδικής αγωγής μέσω voucher θα ισχύσει από 1/1/2019. Για χάος μιλούν οι θεραπευτές ειδικής αγωγής. 

Με το νέο έτος οι αλλαγές στην αποζημίωση της ειδικής αγωγής

Με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η νέα διαδικασία χορήγησης και αποζημίωσης υπηρεσιών ειδικής αγωγής στους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ μετατίθεται για το επόμενο έτος.

Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις από θεραπευτές ειδικής αγωγής και εργοθεραπευτές.

Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής καταγγέλλει πως «οι συνεχείς αλλαγές στον κανονισμό παροχών και η παντελής έλλειψη ενημέρωσης προκαλεί χάος με προφανείς συνέπειες για το θεραπευτικό έργο».

Σύμφωνα με το Συντονιστικό, «οι οδηγίες προς τους υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ είναι ασαφείς, με αποτέλεσμα κάθε τοπικό υποκατάστημα να ερμηνεύει το ισχύον πλαίσιο κατά το δοκούν».

«Δεν είναι λίγοι οι γονείς που αναγκάζονται να διακόψουν τις θεραπείες, αφού δεν ξέρουν αν και πότε θα αποζημιωθούν, με τον οργανισμό να οδηγείται σε μια άτυπη στάση πληρωμών προς τους ασφαλισμένους του», επισημαίνει η εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής, Φιλιώ Βλάχου.

Ο Παναγιώτης Μπούρος προσθέτει πως «ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα τη συρρίκνωση των παροχών, και τη μεταβίβαση των οικονομικών του υποχρεώσεων προς τους ασφαλισμένους, στις πλάτες των θεραπευτών».

Οι θεραπευτές επιμένουν οτι δεν θα αποδεχτούν την επιβολή του voucher.