ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Η... μεγάλη έξοδος των γιατρών από τις μονάδες ΠΕΔΥ

Μαζικές αποχωρήσεις γιατρών αναμένονται ως το τέλος του χρόνου από τις μονάδες ΠΕΔΥ.

Η... μεγάλη έξοδος των γιατρών από τις μονάδες ΠΕΔΥ

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ, περίπου 800 γιατροί βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας να παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα και να διατηρήσουν ταυτόχρονα το ιδιωτικό τους ιατρείο. Το υπουργείο έχει δώσει διωρία ως το τέλος του χρόνου στους γιατρούς ΠΕΔΥ να διαλέξουν δημόσιο ή ιδιωτικό ιατρείο. Όσοι επιλέξουν το δεύτερο, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα απολυθούν από τις μονάδες. Την ίδια στιγμή, άλλοι 100 περίπου γιατροί περιμένουν να συνταξιοδοτηθούν.

Είναι προφανές ότι με αυτά τα δεδομένα, το δίκτυο ΠΕΔΥ αναμένεται να αποδυναμωθεί ιατρικά και οι εκπρόσωποι των γιατρών ζητούν άμεσες προσλήψεις, προειδοποιώντας με κινητοποιήσεις από το νέο έτος.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υπολειτουργούν, με ολόκληρες περιοχές χωρίς βασικές ειδικότητες, όπως παιδιάτρου ή καρδιολόγου και με τους ασφαλισμένους να εξυπηρετούνται μόνο για συνταγογράφηση.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) εκφράζει έντονη ανησυχία για τις επικείμενες απολύσεις γιατρών από τις μονάδες ΠΕΔΥ, προβλέποντας υποβάθμιση των υπηρεσιών.

Ο ΠΙΣ. ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να δεχτεί την παραμονή τωνγ ιατρών που παρέχουν υπηρεσίες με την ισχύ δικαστικών αποφάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ