ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Νέες οδηγίες ΕΟΠΥΥ για τις γνωματεύσεις ειδικής αγωγής

Από το νέο έτος θα ισχύσει το voucher, πώς εκτελούνται οι τρέχουσες γνωματεύσεις.

Νέες οδηγίες ΕΟΠΥΥ για τις γνωματεύσεις ειδικής αγωγής

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ, οι γνωματεύσεις για θεραπείες ειδικής αγωγής που έχουν εκδοθεί έως 31 Οκτωβρίου 2018 θα συνεχίσουν να εκτελούνται και να εκκαθαρίζονται, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσής τους και μέχρι τη λήξη τους.

Η χειρόγραφη γνωμάτευση ισχύει έως το τέλος του μήνα, ενώ από 1/1/2019 αναμένεται να ισχύσει το voucher, δηλαδή η ηλεκτρονική βεβαίωση αποζημίωσης.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι θεραπευτές ειδικής αγωγής αντιδρούν έντονα και επιμένουν οτι δεν θα αποδεχτούν το voucher.

Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής έχει καταγγείλει πως «οι συνεχείς αλλαγές στον κανονισμό παροχών και η παντελής έλλειψη ενημέρωσης προκαλούν χάος με προφανείς συνέπειες για το θεραπευτικό έργο».

«Δεν είναι λίγοι οι γονείς που αναγκάζονται να διακόψουν τις θεραπείες, αφού δεν ξέρουν αν και πότε θα αποζημιωθούν, με τον οργανισμό να οδηγείται σε μια άτυπη στάση πληρωμών προς τους ασφαλισμένους του», δήλωσε πρόσφατα η εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής, Φιλιώ Βλάχου.