ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ο Βασίλης Πλαγιανάκος είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Είναι αναπληρωτής καθηγητής και επικεφαλής στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Βασίλης Πλαγιανάκος είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Ο Βασίλης Πλαγιανάκος αναλαμβάνει τα ηνία του μεγαλύτερου δημόσιου οργανισμού περίθαλψης, ο οποίος διαχειρίζεται ετησίως περί τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Θα αντικαταστήσει τον Σωτήρη Μπερσίμη, που παραιτήθηκε πριν μερικούς μήνες.

vpp homepage 260x300

Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Βασίλης Πλαγιανάκος έχει πτυχίο Μαθηματικού και Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Από το 1998 μέχρι το 2005 εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως μηχανικός συστημάτων και δικτύων. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και βασικός μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Έχει διατελέσει Διδάσκων στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Πατρών, και Στερεάς Ελλάδα.

Σήμερα, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν νέους αλγόριθμους εκπαίδευσης Τεχνητών Νευρωνικών Δικτύων και Μηχανικής Μάθησης, μελέτη νέων Εξελικτικών Αλγόριθμων, παράλληλοι και κατανεμημένοι υπολογισμοί, και εφαρμογές στην βιοϊατρική, βιοπληροφορική, ομαδοποίηση, και επίλυση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου.

Έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ