ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΣΑμεΑ.: Ζητάμε ξεκάθαρες απαντήσεις για τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από όλα τα πολιτικά κόμματα

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία καλεί όλα τα κόμματα να σταθούν στο πλάι των βαριά ασθενών και χρόνια πασχόντων ώστε να πάψει η αγωνία τους για την άμεση πρόσβασή τους σε φάρμακα υψηλού κόστους.

ΕΣΑμεΑ.: Ζητάμε ξεκάθαρες απαντήσεις για τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από όλα τα πολιτικά κόμματα

Με αφορμή δήλωση του τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας περί μελλοντικής κατάργησης των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις εκφράζουν ανησυχία γι’ αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα.

Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία, σε παλιότερες δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε αναφέρει τα αντίθετα από τον Βασίλη Οικονόμου, ότι δηλαδή τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν.

Από την ΕΣΑμεΑ αναφέρουν ότι τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ λειτουργούν μεν με προβλήματα, αλλά εξασφαλίζουν τα φάρμακα υψηλού κόστους στους ασθενείς που τα έχουν ανάγκη. «Σε περίπτωση που η διακίνηση των φαρμάκων υψηλού κόστους περάσει σε ιδιώτες, θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις, όπως μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους λόγω της επιβολής ποσοστού συμμετοχής, δημιουργία ολιγοπωλίων στην αγορά φαρμάκων, ελλείψεις κ.α» προσθέτουν.

Η ΕΣΑμεΑ ζητάει από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ να επιλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.