ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Παράταση στα ληξιπρόθεσμα παραπεμπτικά διαγνωστικών εξετάσεων

Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ανακοίνωσε πως δίνεται παράταση στα παραπεμπτικά που λήγουν σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουνίου έως την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

ΕΟΠΥΥ: Παράταση στα ληξιπρόθεσμα παραπεμπτικά διαγνωστικών εξετάσεων

Οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., θα εξυπηρετούνται κανονικά από σήμερα καθώς αποφασίστηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων των διαγνωστικών κέντρων, μετά από εισήγηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, (Ι.Σ.Α.) Γιώργου Πατούλη.

Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Στη σύσκεψη με το Συντονιστικό Όργανο των φορέων, αξιολογήθηκαν οι προτάσεις του υπουργού Υγείας, οι ιδιαιτερότητες της χρονικής συγκυρίας που διανύουμε καθώς και οι ανάγκες των ασφαλισμένων. Αξιολογήθηκε ως θετικό το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα του εργαστηριακού κλάδου που βυθίζεται στα χρέη, μίλησε για αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία κατά 0,8% του ΑΕΠ, εκ των οποίων μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό θα διατεθεί για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ειδικά για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα συνεδριάσει και την ερχόμενη εβδομάδα, παρακολουθώντας τις εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης:

Διαγνωστικά κέντρα: Αναστολή των κινητοποιήσεων

Ξανθός: Δεν προβλέπεται επιστροφή χρημάτων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τις διαγνωστικές εξετάσεις