ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Πληρώθηκαν τα φαρμακεία για τις συνταγές Απριλίου του ΕΟΠΥΥ

Μετά από συνάντηση του προέδρου του ΠΦΣ κ. Απόστολου Βαλτά με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια , τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θεοδ. Σκυλακάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Αθαν. Πετραλιά, επιλύθηκε το πρόβλημα της πληρωμής συνταγών μηνός Απριλίου του ΕΟΠΥΥ των φαρμακείων, το απόγευμα της Τετάρτης.

Πληρώθηκαν τα φαρμακεία για τις συνταγές Απριλίου του ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς τόνισε πώς «τα φαρμακεία δεν αντέχουν ούτε μια μέρα καθυστέρησης στην πληρωμή τους και θα πρέπει να εξασφαλίζεται έγκαιρα η χρηματοδότηση για την πληρωμή τους».

Όπως είχε τονίσει με κάθε τρόπο ο ΠΦΣ, η έγκαιρη πληρωμή του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς είναι ζήτημα επιβίωσης για την πλειοψηφία των συναδέλφων.

"Ειδικά τώρα στο μέσο της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης η καθυστέρηση στην πληρωμή των φαρμακοποιών του μηνός Απριλίου είναι αδικαιολόγητη. Ο ΠΦΣ έχει κάνει παρέμβαση έγκαιρα στον ΕΟΠΥΥ και στο Υπουργείο Υγείας για την διασφάλιση της αναγκαίας επιχορήγησης, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή πληρωμή των φαρμακοποιών. Η έκτακτη επιχορήγηση εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, τα χρήματα μεταβιβάστηκαν στο Υπουργείο Υγείας, οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να γίνει έγκαιρα η πληρωμή μέχρι 30/6/2020. Όμως η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του Υπουργείου Υγείας, για άγνωστους σε εμάς λόγους, φέρνει συνεχώς και νέα γραφειοκρατικά εμπόδια για την μεταβίβαση των χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ.", επεσήμαινε ο ΠΦΣ, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας