ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Αντίθετος στη διανομή φαρμάκων μέσω κούριερ ο ΦΣΘ

Την έντονη αντίθεσή του στη διανομή φαρμάκων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών εκφράζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), με αφορμή την ανακοίνωση ότι εγκαινιάζεται αυτός ο τρόπος διανομής φαρμάκων υψηλού κόστους από τον ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους και ζητά την κατάργηση της υπηρεσίας αυτής.

Αντίθετος στη διανομή φαρμάκων μέσω κούριερ ο ΦΣΘ

«Τα φάρμακα είναι ευπαθή προϊόντα, χορηγούνται διά χειρός φαρμακοποιού βάσει νόμου, και υπόκεινται σε ειδικές συνθήκες μεταφοράς, φύλαξης και διάθεσης με στόχο την ασφάλεια των ασθενών», επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΦΣΘ Διονύσης Ευγενίδης σημειώνοντας ότι τα φάρμακα υψηλού κόστους που χορηγούνται μόνο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να αποστέλλονται στα φαρμακεία της γειτονιάς κι από εκεί να τα παραλαμβάνει ο πολίτης για την αποφυγή της ταλαιπωρίας και την πολύωρη αναμονή στις ουρές.

«Η αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών από τις εταιρείες ταχυμεταφορών το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαιτίας της απρόβλεπτης αύξησης των αποστολών, έχει γίνει εμφανής σε όλους μας. Πιο συγκεκριμένα, είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο οι πολυήμερες καθυστερήσεις αποστολών και διανομών, ενώ έχουν εκδοθεί και ανακοινώσεις με τις οποίες πληροφορούμαστε την αδυναμία εξυπηρέτησης για νέες αποστολές. Μάρτυρες αυτής της κατάστασης έχουμε γίνει και οι φαρμακοποιοί της πόλης μας που προτιμήσαμε τις εταιρείες ταχυμεταφορών για την αποστολή των συνταγών μας στον Σύλλογο και παρόλο που πέρασε η προθεσμία υποβολής, αυτές ακόμη δεν έχουν παραδοθεί. Τέτοιες καθυστερήσεις, όμως, είναι απαγορευτικές όταν πρόκειται για φάρμακα, από τα οποία εξαρτάται η θεραπεία των ασθενών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΦΣΘ υπογραμμίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν δύναται μία εταιρεία ταχυμεταφοράς να αντικαταστήσει ή να παρακάμψει το ρόλο του φαρμακοποιού.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)