ΦΑΡΜΑΚO

Κοινωνική ευαισθησία και προσφορά 300 εμβολίων από τη ΒΙΑΝΕΞ στην Κρήτη

Σε μία σημαντική δράση κοινωνικής ευαισθησίας προχώρησε η ΒΙΑΝΕΞ, η οποία αποτυπώνει τη γενναιοδωρία προσφοράς που διακατέχει την οικογένεια Γιαννακόπουλου τα δύσκολα αυτά χρόνια, στα οποία δοκιμάζονται οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας.

Κοινωνική ευαισθησία και προσφορά 300 εμβολίων από τη ΒΙΑΝΕΞ στην Κρήτη

Ειδικότερα, η φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ προσέφερε δωρεάν 300 εμβόλια στο Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, που λειτουργούν από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου και ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας Κρήτης, με στόχο να βοηθήσει, όσο μπορεί, στην προάσπιση της υγείας των παιδιών, καθώς και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σημειώνεται ότι το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου Καστελλίου & Βιάννου και του Δήμου Μινώα Πεδιάδας έχει εγκριθεί ως ένα από τα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού Ηρακλείου από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.

DSC03308

Αξίζει να τονιστεί, ότι, έπειτα από πρόσφατο έλεγχο στον οποίο προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, διαπιστώθηκε ότι από το σύνολο των 800 παιδιών που φοιτούν στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής του Δήμου, 340 είναι πλήρως ή μερικώς ανεμβολίαστα.

Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου και του Δήμου Μινώα Πεδιάδας φιλοξένησε, τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, σύσκεψη συντονισμού φορέων, στο πλαίσιο έναρξης της εκστρατείας εμβολιασμού.

Παρών στην σύσκεψη ήταν ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου και Πρόεδρος του Κοινωνικού Ιατρείου κ.κ. Ανδρέας, ο οποίος παρέδωσε ευχαριστήρια επιστολή στον εκπρόσωπο του Ομίλου Γιαννακόπουλου, κ. Γιώργο Δολαψάκη, για την προσφορά των εμβολίων.

Ο κ. Δολαψάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η ΒΙΑΝΕΞ και η οικογένεια Γιαννακόπουλου στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, διότι η φιλοσοφία της είναι όλα τα παιδιά να έχουν ίσα δικαιώματα στον εμβολιασμό. Επίσης, ο κ. Δολαψάκης έδωσε συγχαρητήρια στους Κρητικούς που αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Κοινωνικό Ιατρείο και να το επανδρώσουν με εθελοντές.

DSC03303

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου και Πρόεδρος του Κοινωνικού Ιατρείου κ.κ. Ανδρέας, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΒΙΑΝΕΞ κ. Παύλο Γιαννακόπουλο, εκφράζει τις ευχαριστίες του «για την ευαισθησία και την ευγενική δωρεά», σημειώνοντας ότι «με την πράξη σας βοηθάτε στην αθόρυβη κοινωνική διακονία μας για να φέρουμε εις πέρας την ευλογημένη προσπάθειά μας, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό των συνανθρώπων μας. Η πολύτιμη συμβολή σας, ενισχύει και επαυξάνει την διακονία του Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου και καταδεικνύει τα αισθήματα αλληλεγγύης Σας προς τον εμπερίστατο πλησίον και την εν γένει πολυδιάστατη κρίση».

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ξεκίνησε η πρώτη μέρα του εμβολιασμού των μαθητών. Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, με την επόμενή του φάση να είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου.

DSC03293

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο στους 17 μήνες λειτουργίας του έχει προσφέρει το πολύτιμο εθελοντικό του έργο σε περισσότερες από 11.000 περιπτώσεις, οι οποίες αφορούν σε δωρεάν ιατρική περίθαλψη, ιατρικές εξετάσεις, χορήγηση γνωμάτευσης για τη διενέργεια παρακλινικών εξετάσεων, αλλά και δωρεάν παροχή 17.000 σκευασμάτων φαρμάκων, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται σε δράσεις που αφορούν στα παιδιά των ομάδων των αθλητικών σωματείων της περιοχής.

DSC03292