ΦΑΡΜΑΚO

Ελληνοτουρκική συνεργασία στην υγεία και στο φάρμακο

Τις δυνατότητες Ελλάδας Τουρκίας στον χώρο της υγείας και ειδικότερα στον χώρο των φαρμάκων, καθώς η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη, τόνισε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος συναντήθηκε την Πέμπτη, με τον Πρέσβη της Τουρκίας, Kερίμ Ουράς.

Ελληνοτουρκική συνεργασία στην υγεία και στο φάρμακο

Ο κ. Κερίμ Ουράς τόνισε «οι δύο λαοί έχουν μια σταθερή σχέση φιλίας και συνεργασίας. Είμαστε δύο σημαντικοί παράγοντες σταθερότητας σε ένα τόξο αστάθειας. Παρόλο που η συνάντησή μας είναι εθιμοτυπική, θεωρώ ότι υπάρχει σημαντικό πεδίο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Ο Υπουργός από την πλευρά του ανέφερε «πιστεύω στη ειλικρινή σχέση φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών και η σχέση αυτή πρέπει όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά να ενισχυθεί», προσθέτοντας ότι η σταθερότητα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποτελεί τη βάση για να λυθούν επιμέρους προβλήματα.

Εν συνεχεία επεσήμανε ότι «υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών ακόμα και στον χώρο της παραγωγής φαρμάκου. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι ιδιαιτέρως αξιόπιστη, το ελληνικό φάρμακο ποιοτικό, συνεπώς υπάρχει περιθώριο ενίσχυσης των ελληνικών εξαγωγών προς την γείτονα χώρα». Υπογράμμισε δε, ότι θα ενημερωθεί για όλες τις συμφωνίες που υπογράφηκαν στο παρελθόν μεταξύ των Υπουργείων Υγείας των δύο χωρών και δεσμεύτηκε να διευθετήσει τυχόν εναπομείνασες εκκρεμότητες.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην σπουδαιότητα που κατέχει η εμβάθυνση της συνεργασίας στον κλάδο της υγείας μεταξύ των δύο χωρών. «Η Κυβέρνηση έχει όλη την καλή διάθεση για την ακόμη πιο στενή συνεργασία των δύο λαών. Η σημερινή συνάντηση ξεπερνά τα εθιμοτυπικά χαρακτηριστικά και διαμορφώνει ένα καλό κλίμα γόνιμης και ουσιαστικής συνεργασίας», κατέληξε ο Υπουργός.